subota, 9. travnja 2016.

Salata od krumpira i rotkvice


4 osobe
prilog

Sastojci:

750g krumpira

1 luk/srednji

1 češanj češnajka /u kori

200ml pilećeg temeljca

100ml svjetlog aceta balsamica/jabučni ocat

prstohvat šećera

sol,papar/po ukusu

1 vezica rokvice

1 krastavac

1 žlica nasjeckanog vlasca

2 žlice običnog ulja


Priprema:

Stavite kuhati krumpir u kori zajedno sa češnjakom u kori.Kuhani krumpir ogulite ,nasjeckajte .Češnjak ogulite ,odložite.
U tavi zagrijete ulje pa na njemu preprzite  sitno nasjeckani luk ,dodate protisnuli češnjak.Posdlijte sve sa pilećim temeljcem ,deglazirate tavu ,pustite da prokuha pa smanjite vatru dodate šećer,sol,papar,ocat i senf ,pustite sve da se poveže ,prelite po krumpiru ,poklopite i pustite da odstoji pola sata.
Narezite rotkvice,krastavac  i vlasac.
Sve promiješate u ohlađeni krumpir .Dodate ulje ,po potrebi dodatno posolite i poparite ,podlije sa jos malo octa .Prilagodite je okusu.
Servirate uz ribu ili meso.

Comments system

Disqus Shortname