ponedjeljak, 30. listopada 2017.

Krem kocke od kestena/bez pečenja/


Jako fine, kremaste kocke bez pečenja, bas ono kad vam se gosti najave u zadnji tren.Žao mi je sto nisu ljepše slike za ovaj divan kolač ali naprosto nisam stigla bolje slikati sa gladnim gostima 💚💚💚😊😊

Sastojci:/kalup20x30

250g keksa/petit beurre/

250g kesten pirea

1žlica đema od marelice

1žlica ruma/10-15 kapi arome/

oko 1,5 mlijeka/da dobijete gustu smjesu/

Krema:


350ml mlijeka

1 puding vanilija burbon

1žličica gustina

80g maslaca

1 vanilija šećer

100g šećera

250ml vrhnja za šlag

1žličica gorkog kakaa za posuti

Priprema:

U zdjelu stavite kesten pire, natrgali keks, đem, rum i toliko mlijeka da dobijete glatku gustu smjesu.
Sve dobro izradite u smjesu , isprobate ako vam nije dovoljno slatko dodati malo šećera u prahu, ja nisam nama je bilo dovoljno.
Utisnete smjesu na dno kalupa, lijepo je zagladite, odložite u frižider.
Napravite kremu:
U lončić na vatru stavite obje vrste šećera i mlijeko/dio mlijeka odvojite da možete zamutiti puding i gustin prije nego ga stavite u mlijeko/Kad prokuha mlijeko i šećer dodati puding, miješati dok se sve ne poveže u glatku smjesu, maknuti sa vatre, dodati maslac, energično miješati da se maslac poveže u smjesu sa pudingom /ako vam se bude odvajala masnoća nastavite samo miješati sve će se to povezati/


Prelite kremu po podlozi od keksa i kestena, zagladite.Stavite na pola sata u frižider da se stisne.Izradite vrhnje u gusti šlag.
Stisnuti kolač narežite na kocke.Po vrhu istinite ružice šlaga.
Pospite po vrhu kakaom u prahu.Servirati uz fini liker ili topli napitak.



Comments system

Disqus Shortname