ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Pohano meso u panadi od tikvica

Predivni sočni mesni odresci panirani u tikvicama, divno, lagano jelo iz pećnice.

Sastojci:

700g tankih šnicli/svinjetina, teletina, piletina

2 -3 manje tikvice

2 jaja

sol,papar

2žlice maslinovog ulja

70g ribanog sira

3 žlice naribanog parmezana

1/2žličice mažurana

1/4 žličice ljute crvene paprike/opcionalno

1 manji naribani luk

1 naribani češanj češnjaka

1žlica senfa/dijon

Priprema:

Šnicle očistite od masnoće i žilica.Operite ih i osušite.U zdjeli sa strane napravite marinadu tako da stavite sol, papar, ulje, naribani luk i češnjak te senf te ljute mljevene paprike ako koristite, dodate 2 žlice hladne vode.Prelite marinadu preko odrezaka , ostavite stajat nekih 1h da se odresci lagano mariniraju, možete ako se sjetiti i ostaviti u marinadi preko noći.
Marinirane odreske izvadite iz marinade Posložite ih na lim na koji ste stavili papir za pečenje.Zapecite ih deset minuta u zagrijanoj pećnici na 200C.
Za to vrijeme naribate tikvice, pa dodate obje vrste sira, sol,papar i jaja.Dobro promiješate .Tikvice posložite preko odrezaka u .Prelite ostatkom marinade.Mala napomena ako vam se tikvice puno cijede lagano iz ocijedite.
Smanjite temperaturu pečenja na 170C pa nastavite peći odreske još pola sata.Servirate posložene na listove salate i prilog po želji.

Comments system

Disqus Shortname