nedjelja, 10. travnja 2016.

Francuska riba sa mladim lukom

4 osobe

Sastojci:

600g fileta bijele ribe /po ukusu

sol,papar

1 žlica maslinovo ulje

1/2 limuna sok

Preljev:

1žlica maslaca

1 žlica majoneze

3žlice naribanog parmezana 

4 češnja češnjaka

4 mlada luka 

malo ljute papričice ili par kapi tabasca/po ukusu


Priprema:

Nasjeckajte mladi luk,protisnite češnjak .U zdjelicu stavite češnjak,luk ,sol,papar,malo ljute papričice/ako koristite/,parmezan dodate majonezu i maslac sobne temperature sve dobro promiješate .Odložite.

U protvan stavite maslinovo ulje ,
Složite filete od ribe ,posolite ih i popaprite.Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/nekih 6 min.Premažete ih pripremljenim nadjevom .Nastavite peći još 3 min.dok uhvati lijepu boju i lagano se zapeku.
Servirate uz kuhano povrće i salatu.
Recept s bloga Port

Coca-cola odresci

4 Osobe

Sastojci:

200ml coca-cole

200ml kečapa

1 žličica jabučnog octa

sol,papar

500g svinjskih odrezaka/vrat/but

Priprema:


Operite ,osušite i lagano potucite odreske.Posolite ih i popaprite .U tavi zagrijete ulje pa na njemu prepržite sa obje strane odreske.Izvadite na toplo mjesto dok sve ne završite.Vratite odreske u lonac.
U zdjelici pomiješate kečap ,coca.colu i ocat.Prelijete sve preko odrezaka kuhate deset minuta ili dok odresci ne budu gotovi a umak reduciran .
Servirate uz fino pečeno ili kuhano povrće i salatom.

Comments system

Disqus Shortname