nedjelja, 11. rujna 2016.

Patatesli Çıtır Pide

Hrskavi burek/pida/ fini snack koji će te u turskoj dobiti uz čaj .Recept je malo prerađeni od Istisna Tatlar sa stranica Nefis yemek tarifi.

Sastojci:/3 štruce/6-8 osoba

15 kom tijesto za pita


Premaz:

100 ml ulja

100ml mlijeka

1 jaje

sol

Nadjev:

5 srednjih krumpira

1žlica otopljenog maslaca + mlaz ulja

sol,papar/ja stavim dosta papra

2žlice ajvara/koncentrat rajčice sa malo vode

malo ljute papričice/prstohvat

Priprema:

Krumpir dobro operite , nabodete vilicom na par mjesta,stavite kuhati u slanu vodu dok ne bude meka.Ostavite da se lagano posuši a potom ogulite od kore i zgnječite vilicom ili gnječilicom za krumpir ,nemojte napraviti pire bilo bi dobro dobro da ima malo komadića krumpira pod zub.Dodate sve ostale sastojke i dobro promiješate isprobate slanoću i okus ako vam odgovara podložite dok ne premažete jufke.

Pripremite premaz tako da sve sastojke zamiješajte u jednoj zdjeli .Premazijute listove stavljajući ih jednu na drugu /najbolje vam ih premazati rukom tako da cijele budu namazane, naravno vi možete kistom.//dok njih ne bude 5 kom za jednu štrucu/nije problem ako je i jedna manje.Stavite trećinu nadjeva u  donji  kraj ,podvrnite jufku sa strane ,pa zarolate u čvrstu štrucu .Ponavljajte postupak dok ne dobijete tri štruce.
Stavite na lim za pečenje papir pa naslonite gotove štruce .Prerežete ih uzdužno pazeći da ne prerežete krajeve .Premažete ih ostatkom premaza .
Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C dok pide ne budu lijepe boje i hrskave.
Servirate obavezno uz jogurt kojeg ste posolili,popaprilu i po želji aromatizirali naribanim češnjakom.




Comments system

Disqus Shortname