nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Tortino sa tikvicama

Prepečena tjestenina sa začinima nadjevena tikvicama ,jednostavno jelo koje se radi u tavi a li vjerujte fino i hrskavo.Za ovo jelo naravno možete koristiti ostatke špageta od jučer možete koristiti i drugu vrstu tjestenine.

Sastojci:

oko 400g špageta

oko 300g tikvica

3 žlice ribanog parmezana

1češanj češnjaka

1 manji luk

4jaja

sol,papar

1žločica timijana/opcionalno

3žlice maslaca +mlaz ulja

prstohvat ribanog muškatnog oraščića

Priprema:

Skuhate špagete u slanoj vodi .Procijedite ih i začinite sa malo ulja da vam se ne lijepe.Odložite da se malo ohlade.U zdjelicu dodate jaja ,sol,papar ,muškatni oraščić pa sve dobro izradite .
U tavi zagrijete jednu žlicu maslaca i mlaz ulja pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk da uvene dodate sitno nasjeckani češnjak i naribane oprane tikvice ,nastavite dinstati nekih pet minuta na srednjoj vatri da se sve malo uvene ali ne previše,posolite i popaprite po želji ,ako želite možete dodati i timijan.

Špagete izmiješate sa jajem ,dobro promiješate da se sve poveže.
Na dno tave za pečenje /28cm/bilo bi dobro da imate teflon tavu ,otopite maslac/1žlicu/ sa mlazom ulja ,na dno stavite polovicu smjese špageta ,dodate u sredinu svu količinu izdinstanih tikvica ,prospite ostatakom špageta.Poklopite.Pecite na najnižoj tempereturi pokriveno 5 min.,na vrh stavite ostatka maslaca,poklopite i nastavite peći još 15 min. poklopljeno .Okrenete/za to će vam dobro doći ravan poklopac/ nastavite peći još 10-15 min.Izvadite na tanjur.


Meni je Tortino najbolji ohlađen naravno to ostavljam vama na volju ,narežite ga na trokute uz neku finu salatu.



Comments system

Disqus Shortname