srijeda, 13. srpnja 2016.

Rokoko pita

Fina libanonska pita ,možda prije varijacija na istu ,piletina obogaćena povrćem zapečena sa hrskavim tijestom za pite .Špinat u ovom jelu možete zamijeniti tikvicama.


Sastojci:


8 kom tijesta za pite/jufke

500g piletina/fileti

1žličica kumina

1/4 žličice sumaca/opcionalno

sol,papar

2 mala poriluka/1 veći crveni luk

1 1/2 žlice brašna

1žlica maslinovog ulja

2žlica maslaca

300ml pilećeg temeljca

200g špinata/smrznuti/tikvice

Priprema:


Na manje kockice narežete piletinu.Posolite je ,poparite pospete kuminom i sumacom.Zagrijete maslinovo ulje pa na njemu kratko prepržite piletu.Izvadite je na toplo mjesto ,dodate po potrebi još malo ulja i maslac/1žlicu/ ,pa na zagrijano ulje izdinstajte/propirjajte na sitno nasjeckani luk ili poriluk .Kad luk omekša pospete sve brašnom ,promiješate ,dodate temeljac ,piletinu/ako koristite tikvice dodate sada i njih narezane na kockice /smrznuti špinat /ako koristite svježi njega operite i očistite malo nasjeckjate pa dodate kad je jelo kuhano/.
Pustite da sve kuha pet minuta da se fino zgusne.Posolite i popaprite po ukusu možete dodati još malo kumina.Prebacite u glinenu posudu za pečenje.



Otopite ostatak maslaca sa mlazom ulja pa premažete svaku jufku ,slažite jufke jednu na drugu ,zarolajte u veliku roladu ..Narežite zarolanu jufku na 2cm debljine.Poslažete jufku po nadjevu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na  200C/15 min ili dok jufka ne dobije finu boju i postane hrskava.

Comments system

Disqus Shortname