subota, 3. prosinca 2016.

Mesni kroketi iz Pise

Mesni kroketi u mojoj verziji sa kiselim kupusom /ma tako se kod nas jede/malo mi je previše servirati rižu ili pastu uz to kako bi vam to tamo servirali uz umak od rajčice.Vi napravite po ukusu uz umak od rajčice ili joguta/ja uz sve mogu jogurt/ i neku finu salatu .

Sastojci:

300g miješanog mesa/trebalo bi biti malo masnije ,možete čak koristili mješavinu sa svježom kobasicom koju ste ogulili od kore /

2 krumpira/oguljena ,narezana ,zgnječena/

2žlice parmezana

1 češanja češnjaka /naribana/

1 jaje

1žličica koncentrata rajčice

sol,papar

1žličica mrvica 

1žličica timijana/origano

sol,papar


Ostalo:

2 žlice maslinovog ulja 

1žlica sojinog ulja

3-4 žlice mrvica

Priprema:

Stavite u zdjelu sve sastojke za meso pa dobro promiješate rukom ako je meso dovoljno čvrsto ne treba dodavati mrvice ako nije dodate dovoljno mrvica da ga možete zamijesiti i formirati .Malo mesa ispecite na suhoj tavi čisto da provjerite slanost.
Formirate od mesa tri kobasice /oko 30cm dužine/narežite na komade /veličine po želji pa radim od svaki 4 kom/.Krokete lagano provucite kroz mrvice pa složite na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir za pečenje .
Zagrijete obje vrste ulja u lončiću pa prelijete preko krokete.Pecite krokete nekih  na 180C/20 min pa ih okrenete i nastavite peći još deset minuta .

Comments system

Disqus Shortname