srijeda, 24. kolovoza 2016.

Pečena piletina sa jabukom i rajčicom

Nadam se da volite jabuke ,ja sam dobila cijelu vreću domaćih  ljetnih jabuka ,one ne mogu dugo stajati ,pa ćemo ih koristiti u slanim i slatkim jelima.  Oduševit će vas ovo jednostavno jelo ,marinirana sočna krilca/možete koristiti i batake/pečena u toj istoj marinadi,slatko-slani okusi ,Možete ih servirati uz rižu,tjesteninu  ,krumpir.Nikako nemojte zaboraviti fini umak od pečenja ,možete  ga dodatno propasirati ili ostaviti u krupno,ovisi kakao volite .

Sastojci:

800g krila /batak/karabatak ako je manji

3 kom/slatko-kisele jabuke /više ako su manje

1žličica koncentrata rajčice

1žličica meda

1žlica soka od limuna

2žlice soja umaka

1žličica papra

1žličica slatke mljevene paprike

prstohvat mljevene ljute papričice/manje-više po ukusu

3 češanja češnjaka

sol

1žlice ulja

Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte odmah ih pokapate sa limunom i dodate med.Operete i osušite piletinu .
U zdjelici sa strane pomiješate soju ,koncentrat rajčice,dvije žlice vode  ,sol,papar,mljevene slatku i ljutu papriku ,naribani češnjak i ulje ,sve dobro promiješate da se poveže ,prelite po piletini ,dodate naribanu jabuku sa svim sokovima koje je ispustila pa ostavite da se sve marinira 1h vremena.


Zagrijete pećnicu na 200C.Piletinu prebacite na zdjelu za pečenje na koju ste stavili papir za pečenje ,pecite piletinu negdje 35-45 min.par puta je tokom pečenja okrenete  u umak da se bolje ispeče i bude sočnije.
Servirate toplo.



Comments system

Disqus Shortname