petak, 8. travnja 2016.

"Leningrad" pufice

4 osobe


Sastojci:

500g lisnatog tijesta

Kuhano tijesto:

150ml vode

50g maslaca

1žličica šećera

prstohvat soli

3 jaja/M

125 g brašna


Krema:

1l mlijeka

2 pudinga od vanilije 

2 vanilij šećera

2 žlice gustina 

100gšećera

100gšećera u prahu

125gmaslac

200ml vrhnja za šlag



Priprema:

Raširite lisnato tijesto pa ga narežite /originalni recept 12x12 cm/ na kocke.
Skuhajte tijesto /to je kao za princes krafne/.U lonac stavite vodu ,šećer,sol i maslac .Kad uzavre i maslac se otopi dodajte cijelu kolicinu brašna.Mijesajte dok se ne napravi tijesto u grudvu.Kratko jos mijesajte u loncu da se tijesto dodatno posusi.
Prebacite u drugu posudu za mijesanje dodajte jedno po jedno jaja dugo mijesajuci da se masa poveže i postane sjajane i glatka.

Na sredinu svakog kocke od lisnatog stavite stavite veliku žlicu smjese od kuhanog tijesta .Prebacite lsinato tako da ostane razmak .Stavite peci cu zagrijanu pecnicu 200C/35-40 min.
Izvadite i ohladite.

Napravite kremu:
Stavite polovinu mlijeka na vatru sa obje vrste šećera.U drugu polovicu mlijeka umijesajte puding i gustin.Mijesjte da se razbiju grudvice .Ulijte sve u zagrijano mlijeko mijesajuci dok se ne zgusne.Maknite sa vatre poklopite prozirnom folijom,mozete prije posuti sa malo secera u prahu .Pustite da se ohladi.
Razraditi kratko maslac sa šećerom u prahu, dodati zlicu po zlicu maslaca u kremu miješati dok ne postane glatka.Dodati tučeno slatko vrhnje, lagano  promiješati žlicom da se spoji.

Ohladene pufice nadjeniti kremom tako da u jednom dijelu napravimo rupicu i onda utisnemo kremu slastičarskom vrečicom.Ohladite sve skupa .

Zarolana salata od krastavaca

4 osobe


Sastojci:

2 krastavca

200g feta sira/može i kozji sir

3žlice nasjeckanih suhih rajčica

3 žlice grčkog jogurta

1žlica nasjeckanog kopra

2 žličice soka od limuna

sol i papar


Priprema:
Narežite tanko krastavac /to možete napraviti na mandolini za ribanje kupusa ili nožićem za gulenje krumpira.Ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.
U zdjelici pomiješate sir grčki jogurt,kopar,nasjeckanih rajčice sok od limuna,sol i papar.
Premažite svaku feticu/šnitu krastavca  nadjevom /bogato pa je zarolajte .Uživajte kao prilog ,za doručak ,uz krekere kao party-food i sl.
Recept je sa bloga Good Eats.



Comments system

Disqus Shortname