subota, 6. listopada 2018.

Restani krumpir sa paprikom

Jako volim fine mirisne rog paprike, imam već jedan sličan recept ali ovoj mi je isto jako fin i aromatičan te pomalo neobičan u pripravi.Kad vam treba brz i jednostavan prilog ovo će vas oduševiti.Jelo možete jesti toplo ili hladno / u tom slučaju možete dodati  malo grčkog jogurta i malo ljute mljeven tucane paprike/.Mala napomena jelo će biti brže gotovo ako krumpir bude tanje narezan.

Sastojci:

2 kom rog paprike/crvena

1 zrela rajčica veča

1 luk/srednji

2 češanja češnjaka

sol, papar

4 žlice maslinovo ulja

1 puna živca sitno nasjeckanog peršina

1 žličica koncentrata rajčice

Priprema:

Oprati i narezati rajčicu i papriku na sitno.Na sitno nasjeckati i luk i češnjak.Oguliti i narezati krumpir.
Zagrijati tavu /pazite da imate poklopac za tu tavi jer se krumpir kuha u pari/.
U tavu stavite na dno narezani krumpir.Poviše stavite luk, papriku,, češnjak, posolite, poparite , dodate koncentrat rajčice, polijete sve sa uljem.
.Poklopite i pustite d ase na najjače zagrije i kuha nekih pet minuta.Sad smanjite vatru, promiješate, pa pustite kuhati još desetak minuta poklopljeno , tu i tamo odklopite i promiješate.

Kad krumpir omekšao, dodate nasjeckani peršin, promiješate  isprobati slanost pa dodaditi  okus sa solju i paprom.Servirati toplo ali jako je fino i hladno.








Comments system

Disqus Shortname