ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Kotleti na šalši

Jednostavni zapečeni kotleti na šalši iz pećnice, još jedno brzo jelo kad nemate puno vremena za razna ukuhavanja.Ostaci ljetne kužine/kuhinje, pogodni za podgrijavanje/nama je to važno s obzirom da svatko jede u svoje vrijeme, jer nam je tjedni ritam  vrlo različit. Uživajte !!

Sastojci:

6-7 svinjskih ii telećih kotleta

sol,papar

1/2žličice origana

maslinovo ulje

Šalša:

500 g oguljenih nasjeckanih rajčica/zrele/pelate

1ravna žličica šećera

1/2žličice sol

1/2žličice timijana

1/2 žličice pecivnog praška

1žlica maslinovog ulja

papar

1veći češanj češnjaka/naribani

Ostalo:

100g finog naribanog sira/gauda zrela


Priprema:

Operite kotlete pa ih osušite papirom za pečenje.Premažete maslinovim ulje , posolite ih i poparite te prospite origanom.Odložite da se sve marinira.
Napravite šalšu :na maslinovo ulje stavite nasjeckane oguljene rajčice dodati sve ostale začine, pustiti da kuha desetak minuta.Isprobati pa doraditi okus po želji.Preliti cijelu količinu u keramički
pekač/paziti pekač mora biti dovoljnoo velik, da stanu svi kotleti u jednom sloju.Kotlete prepecite u tavi sa zagrijanim maslinovim uljem sa obje strane da se fino karameliziraju i ispeku.Stavite ih u keramički pekač na šalšu.Okrenete jednom kotlete da se premažu fino šalšom.Prospite ribanim sirom i timijanom.
Kotlete pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/30 min.


Comments system

Disqus Shortname