subota, 23. rujna 2017.

Oktoberfest Semmeln

Fine mekane bavarske zemičke, žemlje, hrskave korice i mekane iznutra.Nema neke velike mudrolije kod izrade ovih peciva, brašno,sol, voda i kvasac jedino malo strpljenja i par caka kod pečenja.Uživajte u Oktoberfestu uz mirisna peciva.

Sastojci:/12kom

750g brašna

1 kvasac/instant

2 žličice soli

430ml mlake vode


Priprema:

U zdjelu za miješanje dodate mlaku vodu i kvasac, promiješate dobro rukom da se sve poveže.ostavite stajati 5 minuta.U drugu zdjelu prosijate brašno , dodate sol, promiješate.Dodati tekućinu sa kvascem , zamijesiti tijesto, izručiti ga na radnu plohu pa nastaviti miješati dok ne dobijete glatko tijesto /po potrebi izbalasirati tekućinu i brašno dodavajući postepeno brašno ili vodu/.Vratiti tijesto u posudu posuti brašnom, prekriti prozirnom folijom pa ostavit stajati 90min.
Nadošlo tijesto izručiti na lagano pobrašnjen radni stol,podijeliti na 12 dijelova,  izraditi 12 kuglica.Na lim za pečenje staviti papir za pečenje , na papir posložiti okruglice, posuti ih brašnom, pokriti čistom krpom i ostaviti stajati 20 min na toplom mjestu.
Zagrijati pećnicu na 250C

U lončić koji može u pećnicu zagrijete 2 dcl vode do ključanja, stavite na dno pećnice.Peciva prospete lagano vodom pa iz zarežete oštrim nožem na par mjesta.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici 20min.
Servirati ohlađena.


Oktoberfest rolice




Ususret Oktoberfestu, predivne bavarske rolice nadjevene paprikom i gljivama u duplo pohane te pečene u pećnici/ja vam gotovo nikad ništa ne pržim u dubokom ulju/, hrskavo i jako fino jelo servirano uz kiseli kupus na bavarski način, milina.

Sastojci;

500g pilećeg fileta bez kože

sol,papar

Nadjev:


150-200g ribanog sira

1luk

1žličica maslaca+mlaz ulja

1 crvena paprika/može rog/

1žlica nasjeckanog peršina

250g nasjeckanih gljiva

sol,papar

Pohanje:


3-4 jaja

sol,papar

5-6žlica krušnih mrvica

5-6žlica lagano smrvljenih kukuruznih pahuljica/ne slatke/

1žlica maslaca

Priprema:

U tavi zagrijete maslac sa mlazom ulja pa dodate sitno nasjeckani luk, pirjate dok luk ne uvene, stavite nasjeckane gljive pa nastavite pirjate dok se gljive ne uprže,dodate na kockice nasjeckanu papriku, začinite solju i paprom pa nastavite pržiti dok povrće ne omekša, maknete sa vatre pa dodate sitno nasjeckani peršin.Pustite da se sve malo ohladi.Za to vrijeme rastucite pileća prsa, te ih posolite i popaprite.
Nadjenete prsica tako da ostavite prostora do kraja mesa, zarolate čvrsto. Odložite dok sve ne potrošite.
Pohate rolice tako da ih prvo uvaljajte u brašno, potopom u razmućena posoljena jaja a nakon toga u lagano posoljene mrvice, potom opet u jaje pa u kukuruzne pahuljice.
Posložite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje , okolo stavite narezani maslac.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/40 min




Comments system

Disqus Shortname