ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

Složenac od patlidžana i krumpira

Predivan složenac u koje možete uživati cijelo ljeto, mladi krumpir, prepečeni patlidžani u jednostavno gratinirani sa malo rajčice, milina od okusa.Uživajte ako želite nešto lagano, sezonski i fino.

Sastojci:

4 srednja krumpira

2 patlidžana

1 rajčica

150g mozarelle ili topljivog sira po ukus/ovo je kod mene light mozzarella/

1-2žlice maslinovog ulja

2 češanja češnjaka/možete izbjeći ako ne volite/

sol,papar

Priprema:

Ogulite krumpir od kore ili je istružite nožem.Narežite ga na šnite/fete/oko pola cm debljine.Skuhate krumpir u slanoj vodi neće vam trebati više od desetak minuta pazite da ostanu u komadu da se ne raspadaju.Ocijedite i ostavite ohladiti.
Narežite patlidžan na fete , posolite ga ostavite stajati 5 min.Osušite ga , premažete svaku fetu samo malo maslinovog ulja pa prepržite na grill-tavi sa svake strane da omekša.
Uzmite keramički pekač/okrugli 28cm/premažete ga uljem pa prospite krušnim mrvicama.Slažete u krug prvo prepečene balancane , između stavite šnite krumpira.Prospite sve sitno nasjeckanom rajčicom i češnjakom, posolite poparite po ukusu, pokapate sa dvije-tri žlice maslinovog ulja pa prospete ribanom mozzarellom ili sirom po ukusu.

Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/30 min ili dok sve fino ne omekša i sir se rastopi.



Servirati uz salatu ili kao prilog uz nekakvo meso.

Comments system

Disqus Shortname