subota, 6. veljače 2021.

Tartar od mola


 Nisam misila objaviti recept ali sa dobila dosta upita na Ig, baš sam sretna da ima puno obožavatelja azijske kuhinje i začina.Ne zaboravite samo da obavezno korostite svježe namirnice i uslast!Luk možete izbacit umjesto njega dobro ide sitno narezani komorač.


Sastojci:/4 osobe

500g čistog fileta od mola/bez drače

2 žlice soja umaka/light

1žlica rižinog octa

sol,papar

1žlica/ravna šećera

1žličica soka od limuna

1-2 mlada luka/kapulica

1žličica sitno nasjeckanog kopra

Priprema:

Filetirati svježu ribu, maknuti naravno i kožu, ako kuhate juhu možete sve staviti , ništa se ne baca.👌Filete staviti na dvadesetak minuta u duboko zamrzavanje kasnije će vam biti lakše čak i ako nemate oštar nož.

Na sitno nasjeckajte filete , možete ih i fino filetirati na tanke fete.Filete staviti u keramičku zdjelu , pokapati sa par kapi soja umaka, par kapi rižinog octa i malo soka od limuna.Ostaviti u frižideru dok napravite ostalo.

U zdjelicu staviti šećer, soja umak, malo soli i papra, rižin ocat i sok od limuna miješati da se poveže i šećer otopi.

Na sitno nasjeckati mladi luk i kopar.

Pomiješati sve zajedno.Servirati uz salatu.



Comments system

Disqus Shortname