subota, 19. studenoga 2016.

Rugulach/rugelah rolice

Hrskave sirne rolice nadjevene marmeladom i koštunjavim voćem bas u ovoj formi , tradicionalni su židovski recept koji se sprema za Hanukkah.koristite za ovo jelo po mogućnosti domaću tamnu marmeladu ,koštunjavo voće treba prije malo tostirati ,umjesto grožđica možete staviti suhe šljive.

Sastojci:

Tijesto:


130g skute/riccotte

130g maslaca sobne temperature

230g  brašna

2žlice šećera

prstohvat soli

Nadjev:

2 žlice nasjeckanih oraha

2 žlice nasjeckanih lješnjaka

4 žlice suhih grožđica

3-4 žlice marmelade

Premaz:

1žlica mlijeka

1/2žičice cimeta

1žlica šećera


Priprema:

Izradite maslac dobro sa šećerom /za to vam je dovoljna žlica/samo da se spoje.Dodate razmrvljeni sir ,nastavite opet miješati žlicom da se poveže pa stavite svu količinu brašna sa malo soli .Izradite glatko  mekano tijesto ,tijesto zamotate prozirnom folijom pa stavite u frižider na pola sata.
Za to vrijeme pripremite nadjev:stavite grožđice u vruću vodu da smekšaju .Koštunjavo voće prepržite kratko na suhoj tavi pazite da vam ne zagori pa nasjeckajte.
Raširite odležalo tijesto da bude tanko tanko otprilike 0,5 cm.Premažete ga marmeladom prospite nasjeckanim orasima i lješnjacima te prospite grožđicama /.koje ste prije toga dobro ocijedili/.
Zarolate usko u roladu .Rolat zarežite oštrim nožem na prst debele šnite/nemojte zarezivati do dna samo gornji sloj da vam je kasnije lakše narezati/.Premažete mlijekom ,prospite šećerom i cimetom/možete prije pomiješati cimet sa šećerom/.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/oko 45 min.ili dok ne dobije finu boju .
Narežite na fetice .Servirate uz kavu.



Comments system

Disqus Shortname