četvrtak, 13. srpnja 2017.

Zarolani pohanci

Fini pohanci za ljetna druženja na terasi uz času finog bijelog vina, narezanu rajčicu, masline.Jedan stari recept iz Lise.

Sastojci:

450g fileta puretine ili piletine

4 jaja/M

soli, papra

4-5žlica mrvica

2 žlice ribanog parmezana

1/2žličice timijana ili origana

50g tanko narezanog ementala

50g tanko narezane šunke 

1 žličica nerezanog maslaca na fete

Priprema: 

Jaja izradite sa parmezanom, solju i paprom.Šnicle rastanjite posolite, poparite.Mrvice pomiješate sa timijanom.Umočite šnicle prvo u brašno, pa u jaje a potom u prezlu.Meso posložite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje okolo njih stavite male komadiće maslaca.Pecite nekih 25 min u zagrijanoj pećnici na 180C , jednom okrenite tokom pečenja.
Pohance izvadite iz pećnice na svaku stavite malo šunke i sira , zarolate/ako ste stavili prevelike šnicle slobodno ih formirate na veličine po želji/Svaku  uhvatite sa ražnjićem.Vratiti u ugašenu pećnicu na još par minuta, da se sir lagano otopi. 
Servirati toplo ili hladno.


Comments system

Disqus Shortname