nedjelja, 11. lipnja 2017.

Aloo tamatar

Indijski curry od krumpira, rajčice i jogurta, odlično jelo za vegetarijance uz salata ili prilog bilo kakvom meso pečenom na naglo.

Sastojci:/4 osobe


1 kg krumpira

1žlica ulja

1 luk

1žličica naribanog đumbira

sol,papar

2 male chilli paprike/malo ljute i jedna obična crvena paprika/

1žličica sjemenki senfa

na vrh noža sjemenki piskavice/nema zamjene za taj začini ako nemate preskočite/

2 rajčice/svježe

4žlice čvrstog jogurta


Priprema:

Kuhate krumpir u kori.Ogulite i narežite.

U wok ili tavu debljeg dna stavite ulje , zagrijete, dodate sjemenke senfa kratko prepržite, dodate nasjeckani luk, pržite da se zažuti, dodate na trakice narezanu papriku i naribani đumbir, sve kratko pržite tek toliko da paprika malo omekša.Sad je vrijeme za rajčicu koju ste narezali na kockice/malo veće/nemojte guliti kožu nije potrebno, kratko pirjate pa stavite narezani krumpir, posolite i
poparite/možda će vam trebati malo više soli/dobro promiješate sa začinima i povrćem.Maknete sa vatre umiješate jogurt, više ne zagrijavate.
Servirati samo uz salatu posuti nasjeckanim svježim korijanderom ili peršinom.


Kao prilog!

Comments system

Disqus Shortname