petak, 8. veljače 2019.

Mirisna piletina sa agrumima i pistacijom

Danas je proljeće zasjalo u mom gradu, ptice, sunce, pa nam je trebao jedan fini sunčani ručak u skladu sa godišnjim dobom.Zima je, ima agruma pa tako i ovaj ručak je u tom stilu.Recept je sa piletinom ali možete raditi i sa puretinom naravno, i svinjetinom a tko voli i sa filetima bijele ribe.

Sastojci:

600g bijelog mesa/piletina, puretine i sl.

2 naranče

1 žličica limuna

sol,papar

1 luk

100ml vode ili temeljca od piletine

2 žlice brašna

100g pistacije/slane

2-3žlice maslinovo ulja

30g maslaca

Priprema:

Piletinu operite narežite na kockice/neka budu otprilike iste kockice/Piletinu pokapati limunom i maslinovim ulje,/1 žlica/ posoliti, popapriti, posuti sa brašnom.Sve premjestiti u sito pa lagano odvojiti višak brašna.

Zagrijati tavu sa ostatkom maslinovog ulja.Na zagrijanom ulju prepržiti piletinu sa svih strana da dobije finu boju.Izvaditi i na toplom mjestu odložiti dok ne napravite umak.Na istu tavu stavite maslaca i mlaz maslinovog ulja, dodati sitno narezani luk, pirjati da uvene.Dodati sok od naranče i temeljac/vodu/ pustiti da kuha par minuta da se zgusne.Dodati piletinu.Kuhati desetak minuta,  doraditi po ukusu sa solju i paprom a nekad će vam ako je naranča kiselija trebati i malo šećera .Kad je sve zgusnulo i fino je začinjeno, maknete sa vatre.





Servirati posuti nasjeckanim pistacijama, uz prilog po želji.

Comments system

Disqus Shortname