ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Villeroy piletina/pohana piletina u kaputiću od bešamela

Možda će vam se na prvu izgledati kao teško jelo, no  doista nije/još ako je pecete u pecnici/ Ovo je divna i sočna i piletina koja će vas oduševiti.vegetarijanci ovo isto mogu napraviti sa bukovačama ili gljivama po izboru.Ovo jelo dobro će vam doći ako nemate dovoljno mesa za nahraniti više usta jer vrlo izdašno.

Sastojci:


500 pilećih fileta

Bešamel:

1žlica maslaca

2 žlice ulja

2 žlice/ravne brašna

2 mlinca bijelog papra

sol

oko 500ml mlijeka

prstohvat mljevenog oraščića

1žlica ribanog parmezana

100g narezane šunke na komade

2 žlice smrznutog graška


Priprema:

Prvo napravite bešamel:U loncu otopite maslaca sa uljem pa dodate brašno, prepržite lagano brašno da se kratko zažuti.Dodate mlijeko miješajući stavite toliko mlijeka da bešamel bude gust.začinite solju i bijelim paprom, pa dodate šunku i grašak.Miješate da se sve poveže.Odložite sa strane da se ohladi.

Pileće fileta rastanjite/ne pretanko, otprilike bi trebalo biti jednake debljine kao i nadjev/.Piletinu posolite i popaprite.Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa sa obje strane prepžite kratko piletinu.Izvadite je vani pa na svaki komad piletine stavite sloj bešamela.
Panirate klasično u brašno, jaje/koje ste razmutili sa malo soli/i krušne mrvice.
Prepržite piletinu na plitkoj masnoći da uhvati finu boju sa obje strane.Piletinu možete i peći u pećnici na 220C/15 min.

Servirati uz salatu ili kuhano povće.

Comments system

Disqus Shortname