utorak, 22. kolovoza 2017.

Thai losos u slatko-kiselom umaku sa sezamom

Za ljubitelje azijske kuhinje.Divno aromatično jelo vrlo jednostavno u pripremi a jako fino.Koristiti možete naravo sve vrste riba /fileta  servirati uz zdjelicu riže.

Sastojci:

4 odreska lososa

Sol,papar

Preljev:

3žlice sezama/bijelog

1/4žličice ljutoga sriracha umaka/ljutog kečapa/manje više po ukusu/opcionalno

1žlica sezamovog ulja

4 žlice slatko-kiselog umaka/thai umak sweet &soure

1-2žličice soka od limete ili limuna

papar

1/4 žličice šećera

1žlica nasjeckanog svježeg korijandra/peršin sa malo korice limuna


Priprema:

Operite ribu, osušite je dobro.Posolite i popaprite je.Prepržite sezam na suhoj tavi ta malo zamiriše i dobije zlatnu boju, maknete sa vatre pa pustite da se lagano ohladi.
U zdjelici pomiješate sve sastojke za umak, izbalasirate okuse , pa dodate sezam.Promiješate odložite.

Ribu prepecite s obje strane dok bude pečena po vašem ukusu, losos se obično peče sa svake strane oko 5 minuta/to naravno ovise o debljini fileta/nemojte ribu prepeći, za ostale filete na primjer bijele ribe trebati će vam kratko vrijeme , budite oprezni ribu prije pečenja premažete sa malo običnog ulja.

Pečenu ribu izvadite na tople tanjure pa prelite sve sa malo umaka.Servirati uz zdjelicu riže.


Comments system

Disqus Shortname