srijeda, 12. travnja 2017.

Slatka jaja na oko

Fina Uskrsna slatka jaja od kuhanog tijesta, marelica  i lagane kreme.Obradujte najmlađe,vjerujte oni će vam biti zahvalni.Recept je sa mojih stranica sa coolke/link/

Sastojci/10jaja


Tijesto:


150ml vode

50g maslaca

125g brašna

3 jaja/M

prstohvat soli


Nadjev:

200ml vrhnja za šlag

100ml kiselog vrhnja

1/2mahune vanilije/aroma

3žlice šećera u prahu/po ukusu/

1 manja konzerva marelica

Priprema:

Napravite tijesto za princeze:stavite u lonac vodu sa solju i maslaca.Pustite da voda zavrije pa dodate svu količinu brašna, miješate drvenom žlicom dok se tijesto ne formira u kuglu, maknete sa vatre pa još kratko pržite da se tijesto još malo posuši.Premjestite tijesto u zdjelu za miješanje.Zagrijete pećnicu na 200C U tijesto stavljate jedno po jedno jaje pa dugo miješate da se jaje spoji/važna je stvar da procijenite koliko je dovoljno jaja, jer tijesto mora biti glatko i sjajno a ne rijetko, za ovu dozu tri jaja M veličine su taman/miješate jaje po jaja dugo mikserom da se poveže u tijesto.

Uzmite papir za pečenje pa na njemu napravite olovkom polukružne/oblik jaja/oznake.Okrenute papir i stavite ga na lim.Tijesto stavite u slastičarku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom ako nemate stavite u obično kesicu za zamrzavanje pa ozkinite jedan vrh.Napunite tijestom oblike jaja na papiru.

Vilicom koju umačete u vodu u vodu formirate gnijezda podižući lagano stjenke .Pecite nekih 20-25 min, vidjeti ćete kad se fino napušu i počnu micati po limu a i dobiju finu zlatnu boju.Izvadite jaja vani pa svaki probijete čačkalicom/tako će izaći zrak pa se jaja odnosno tijesto neće kasnije omekšati/.Pustite da se ohlade.
Napravite kremu:
ocijedite marelice na kuhinjskom papiru.
U zdjelu stavite mliječno vrhnje za šlag pa dodate šećer u prahu izmješajte u čvrstu kremu pa dodate kiselo vrhnje i vaniliju.Nadjenete jaja tako da u sredinu stavite polovicu marelice a okolo kremu /da izgleda kao jaja na oko/
Ohladite.


Comments system

Disqus Shortname