srijeda, 2. studenoga 2016.

Cvjetača sa šunkom

Tako jednostavno i fino cjelovito jelo ili prilog a gotovo u pola sata .Fina zapečena cvjetača/može i brokula ako više volite /sa šunkom svinjskom ili purećom to ostavljam vama na izbor.Recept je opet sa stranica Weight Watchersa /ako ne želite reducirati koristite punomasni sir i masniju šunku.

Sastojci:/4 osobe

500g cvjetače

200g šunke/nemasne

200g light mozzarelle/lidl/

8 jaja

4-5komada mladog luka

sol,papar

1/2žličice timijana

Priprema:

Odvojite cvjetiće cvjetače /neka budu samo mali cvjetići bez debelih dijelova njih možete koristiti za krem juhu/operite i odložite .Zagrijete vodu u lončiću ,kad prokuha posolite .Dodate cvjetove cvjetače pustite da se kuhaju nekih 5 min.nemojte prekuhati .Ocijedite .
U zdjeli razbijete jaja posolite i popaprite dodate nasjekani mladi luk i timijan/ako ga ne volite mladi luk ili vam neće djeca jesti slobodno ga izostavite/.
Pripremite zdjelu za pečenje /keramički pekač/lagano ga premažete uljem/može maslinovo/dodate ocijeđenu cvjetaču i narezanu šunku na kocke.Prelite sve smjesom od jaja.
Zagrijete pećnicu na 180C/pecite cvjetaču nekih posla sata ili dok ne dobije finu boju .
Servirate toplo uz neku finu salatu ili uz komadić mesa kao prilog.

Comments system

Disqus Shortname