srijeda, 30. ožujka 2016.

Patlican kizartmasi/patliđani/balancane sa klobucima


 

Sastojci:

2 kom patliđan/balancane

 ulje za prženje

sol

Nadjev:

3 jaja

300g ribanog sira/gauda

5 ravnih žlica glatkog brašna

sol,papar


                                                         Priprema;

Narezite balancane na kolutiće prije toga ih ogulite .Stavite ih u slanu vodu desetak minuta da puste gorčinu.Izvadite ih dobro ocijedite .
Napravite sastojke za nadjev.Promiješate ih dobro.Na svaki klobuk stavite samo sa jedne strane nadjev u obliku male kupole.
Zagrijete ulje u tavi .Stavite patlidžane peci prvo sa one strane na kojoj nema nadjeva. Kad su uhvatili finu boju ,okrenete ih ,Gotove patlidžane ocijedite na kuhinjskom papiru.Servirajte te uz umak od jogurta neku finu salatu ,kisele feferone i sl.


Zarolani lungić sa roštilja

Zarolani lungić sa roštilja


Sastojci:

600g lungića/svinjski fileta

2češnja češnjaka

2žlice peršina

1 manji luk

1 žličica na sjeckane svježe kadulje

sol,papar

100g dimljene tanke šunke/tipa pršut

100g sira narezanog na listiće

drveni ražnjići


Priprema:


Raširite lungić lepezasto .Zarežita ga na više mjesta oštrim nožem/da se možemo lakše zarolati /pazite da ne izrežete meso.
Naribate luk,sitno nasjeckajte češnjak ,nasjeckajte peršin.Premazite lungić maslinovim uljem,posolite ga i po paprite .Pospite nasjeckanim češnjakom,lukom i peršinom.Posložite fete pršuta i sira pa na to prospite na sjeckanu kaduljom.
Zarolajte lugić.Narežite ga na komade debljine po želji .Zabodite lungić na ražnjić počevši od onoga dijela gdje je spoj.Najjednostavnije je da ga prije nabodete a onda izrežete.
Zagrijete pećnicu na 200C

Zagrijete tavu ili grill ,pa pecite ražnjić pet minuta sa svake strane .Stavite u zagrijanu pećnicu pa nastavite peći jos deset minuta.

Isto napravite i sa prečim filetima/ako ne jedete svinjetinu/ ,na djenite ih dimljenom purecom šunkom ,ostalo je isto osim sto umjesto kadulje stavite na sjeckani bosiljak.

Fileta zarolajte na isti način kao i svinjske nabodete na ražnjiće.Postupak pečenja je isti.


Uživajte u društvu!1
Recept sa bloga Just eat it!

Comments system

Disqus Shortname