subota, 8. rujna 2018.

Kukuruzna zarolana pizza

Radila sam ovaj recept još prije par mjeseci no kako se meni uvijek dogodi ostane samo na slici, nažalost samo nekih par slika, jer kad je nešto tako fino i kad tako predivno miriše ne stigne se ni ohladiti a kamo li slikati na miru.Evo, ako vam je dosadila jednostavan i svakodnevni oblik pizze poigrajte se ovim oblikom, vidjeti će te tijesto je sočno , mirisno i mekano.Možete pizzu raditi i samo od glatkog brašne ako nemate kukuruzno isto tako jako je fina sa drugim mješavinama tipa sa heljdinim brašno i sl.

Sastojci:

350 g glatkog brašna

150g kukuruznog brašna

50ml maslinovog ulja

1 kvasac/instant

1žličica šećera

200ml toplog mlijeka

Nadjev:

Šalša od poma sa origanom

150g ribanoga sira/mozzarella

oko 70g tanko narezane zimske salama

Priprema:

U zdjelu stavite toplo mlijeko, šećer i kvasac promiješate rukom.Ostavite stajati deset minuta da kvasac proradi.Dodati postepeno  brašno/obje vrste/ i sol, promiješate. Izvadite tijesto na lagano nabrašnjeni radni stol nastavite miješati dok se tijesto ne izradi bude glatko.Premazati ga sa malo ulja ,vratiti u zdjelu, pokriti prozirnom folijom i čistom krpom pa ostaviti stajati nekih pola sata.
Za to vrijeme u jednu zdjelu stavite maslinovo ulje, češnjak/sitno nasjeckan/ i peršin, malo soli, promiješati, ostaviti stajati sa strane, dok sve ne dovršite.



Razvučete tijesto u pravokutnik .Premažete ga šalšom , složite zimsku salamu .Razrežete tijesto po dužoj strani na 4 trake, možete i na više traka ali računajte da će vam biti teže rolati.Zarolate prvu traku, stavite je na početak druge pa zarolate drugu oko prve i sve tako redom dok sve ne dovršite.Stavite papir za pečenje na lim za pečenje, prebacite pizzu.Prelite je maslinovim uljem sa češnjakom/onaj koji ste gore pripremili/ne brinite ako malo iscuri masnoće to će sve tijesto popiti.Ostavite stajati 20 min na toplom mjestu.
Zagrijete pećnicu na 175C, pecite pizzu dok ne dobije finu zlatnu boju/nekih 35 min.



jesti toplo ili hladno jednako je fino no kad vam zamiriše teško će te odoljeti.

Comments system

Disqus Shortname