subota, 17. rujna 2016.

Pileća prsa alla topli sendvič

Fuzijska kuhinja kombinacija koja će vas osvojiti na prvu .Jednostavan recept na brzaka .

Sastojci:/4 osobe

2 pileća prsa/cijela

1češnaj češnjaka/naribana

3-4 žlice soja umaka

prstohvat ljute paprike

2 okreta mlinca bijelog papra/na vrh noža

2žlice maslinovog ulja

2-3 narezane rajčice šljivarice

125g mozzarelle

Priprema:

Odvojite pileća prsa po pola ,tako da dobijete četiri komada .Svaki komad razdvojite na dva dijela ,stavite na svaki dio prozirnu foliju pa rastanjite batićem za meso preko folije.
U zdjeli sastane stavite soja umak ,maslinovo ulje,češnjaka ,bijeli papar ,ljute papričice ,dobro promiješate pa dodate rastvorena pileća prsa ,lagano promiješate da se prsa obaviju umakom.Ostavite stajati deset minuta.Narežite mozzarellu i rajčicu .Nadjenete sa jedne strane pa,preklopite sa druge strane ,krajeve/spojeve piletine opet možete malo potući batićem za meso da se spoji.
Pripremite dvije tave /neka budu čiste odozdo.
Stavite jednu tavu na vatru da se zagrije ,kad je zagrijana dodate samo malo ulja.Posložite pileća prsa na tavu .Na njih stavite drugu tavu da ih lagano pritisne ,pečete nekih 3 minute sa jedne strane a potom pažljivo okrenete stavite opet tavu na filete pa nastavite peći i drugu stranu 3 minute .
Izvadite gotova prsa vani ,pokrijete ih folijom minutu .Narežete po pola  ,servirate na tanjur,možete pokapati sa umak sa tave ako je išta ostalo.
Servirate uz prilog po želji.










Batlerski krumpir



Divan i vrlo jednostavan prilog kojega će svi obožavati ,hrskavi krumpir izvana i mekan ,kremast iznutra milina a najbolje od svega minimalno kalorija i masnoće.Isprobate ovaj jednostavan starinski prilog.Jedino što će vam trebati je mandolin ribež ili ribež za kupus/čips ,glatke oštrice.

Sastojci:/4 osobe

1,5 kg krumpira

2 luka

sol,papar

maslinovo ulje

Priprema:

Ogulite i operite krumpir.Naribate ga na ribežu na tanke fetice /kao za čips/.Naribate i oguljeni luk..Pripremite lim za pečenje /uzmite onaj manji.Slažite red krumpira pa malo luka i tako redom dok ne potrošite sve sastojke.Između svakog reda lagano posolite i popaprite /ja stavim malo više papara jer meni to paše uz krumpir vi naravno po želji,koristiti te naravno papar iz mlinca /.Zadnji red neka bude krumpir ,njega isto posolite i popaprite te premažete maslinovim uljem.
Stavite peći na 200C/30min ili dok krumpir ne dobije finu boju i postane hrskav.
Servirate kao prilog.


Slatke bublice za doručak /gotove u 15 min

Obožavati će te male slatke bublice koje su u trenu gotove .Ovaj put umjesto vikend kolača ova divna peciva koje će te obožavati već na prvi ugriz.

Sastojci:/10peciva


250g brašna

250g svježeg sira/manje masna

2/3pecivnog praška

3 ravne žlice šećera

1/4žličice soli

2 jaja

1 vanilija šećer

2žlice mlijeka /za premaz


Priprema:

U zdjelu za miješanje stavite sve sastojke za pecivo ,dobro izradite žlicom a potom rukom / po potrebi dodate još brašna jer to ovisi o količini tekućine u siru /mijesite dok ne dobijete glatko tijesto .
Od tijesta napravite desetak kugli veličine naranče/možda malo manje/.Na lim za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažete kugle /pazite da napravite razmak  jer će pecivo rasti  tokom pečenja/premažete ih mlijekom.Zagrijete pećnicu na 200C pecite bublice 12 min.
Servirate lagano toplo ili hladne sa premazom od đema ili same.


Comments system

Disqus Shortname