utorak, 21. srpnja 2020.

Parmak kebab

Divno ljetno jelo prepuno mirisa i aroma.Svi koji me prate znaju kako ja volim tursku kuhinju.Osim ovog povća koji sam ja koristila jako je fino i sa balancanama, pa tko voli.

Sastojci:

Meso:

600g mljevenog mesa/po izboru/
sol,papar
3češnja češnjaka
1 veći luk
1crvena paprika
1žličica kumina
1/žličice pul bibera/ljute tucane paprike/
1/2žličice slatke parike
1žličica peršina
1žlićica timijana
1dlgoveđe juhe
1žličica konšerve/koncentrata rajčice
4žlice maslinovog ulja

Povrće:

1 žuta paprika
1crvena paprika
2 češnja češnjaka
1manja žuta tikvica
1manja zelena tikvica
4 srednja krumpira
sol,papar
3 žlice maslinovog ulja

Preljev:1/2dl goveđe juhe, 1žličica koncetrata rajčice, sol
Umak:250 ml gustog jogurta, 1žlica majoneze, sol,papar, češnaka po ukusu

Priprema:
Nerežite povrče na trake.Tikvicama možete baciti spužvastu sredinu i isto narezati na trakice.Krumpir na duge trake.Češnjak sitno nasjeckati.Sve posoliti i poprati.U tavi zagrijati ulje prepržiti kratko  paprike, pred kraj dodati pola češnjaka, isto napraviti i sa tikvicama, povrće će se još jednom peči pa nije potrebano dugo prženje.Krumpir ispecite do kraja.Odložite.


U tavu gdje se peklo povrće stavite meso, pržite ga dok se fino ne preprži, dodati nasjeckani luk, češnjak i papriku.Nastaviti pirajti dok povće ne omekša i fino se spoji sa meso.Dodati začine, sol,papar, koncentrat rajčice i juhu.Nastaviti pirajati dok juha ne ishlapi.
Slažimo.Na pekač stavimo meso cielom površinom u sredini ostavite malo više, složite povrće okolo kao na slici i krumpir.Zagrijete pećnicu na 180C.Prelijete sve dobro izmiješanim preljevom od juhe, koncentrata rajčice i soli.Stavite u pećnicu na 10Min.
Servirati toplo sa umakom od jogurta.

Comments system

Disqus Shortname