utorak, 13. rujna 2016.

Pizza Ciambelle

Fine nadjevene pizza rolice ,vrlo zgodne za dječje rođendane ,druženja i snack.
Uživajte u ovim jednostavnim grickalicama.Možete nadjenuti po želji salamom,šunkom,ribanim tikvicama ,mozzarellom ,pljesnivim sirom i sl.

Sastojci:

250g oštrog brašna

250g glatkog brašna

3 žlice maslinovog ulja

1 ravna žlica šećera

2 ravne žličice soli

220-250ml mlake vode 

1 kvasac/instant

Nadjev:

šunka ,sir ,sve što želite 

Priprema:

U duboku zdjelu stavite mlaku vodu ,šećer i kvasac ,miješate rukom da se  sve zapjeni i šećer otopi a potom odložite na par minuta taman da pomiješate obje vrste brašna i sol.Dodate u kvasac ulje ,promiješate a potom brašno .Zamijesite glatko tijesto miješajući na pobrašnjenom stolu par minuta ,kad ste dobili glatko tijesto ,pokrijete ga prozirnom folijom i na sobnoj temepreturi ostavite stajati dok ne udvostruči svoj volumen.
Rastanjite tijesto na veličinu otprilike 50x40 .Režite duge trake debljine otprilike 3 prsta .Prospite sve ribanim sirom i narezanom šunkom/naravno nadjev birate po svom ukusu/ zarolate kao male štrudle svaku traku posebno ,zarolajte u krug podvlaceci jedan kraj tijesta u drugi.
Stavite ih na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papira za pečenje/neka vam spoj bude sa gornje strane tako neće iscuriti sir/ .Pecite ih 20min u pećnici zagrijanoj na 180C/najniža vodilica /ili dok dobiju finu boju i počnu se micati po papiru.
Servirati toplo ali i kad se ohlade su fini.



Comments system

Disqus Shortname