srijeda, 15. ožujka 2017.

Terbiyeli tavuk

Kod mene veliku važnost igraju začini,  no sami po sebi začini ništa ne znače ako nemate u sebi/a vrhunski kuhari kazu da je to talent/osjecaj  kombinirate količine,jačine i varijacije začina sa određenim mesom,povrćem , ribom čak i kolačima.Osim što začini služe da obraduju naše nepce, oni su melem za naše tijelo sa raznim benefitima za njega, naravno i meditacija za naše oči i njuh.Ugodite sebi predivnim začinima ,obradujete svoje ukućane i goste finom piletinom  Ovo je samo jedan dio ručka za moje goste /dijelovi piletine po njihovoj želji/vi sami odredite koje dijelove volite pa njih i koristite za ovo jelo .Piletina je divna  sa blagom glazurom/omotačem/ od finih začina.


Sastojci:/4 osobe


1,500 g dijelova piletine po ukusu

Marinada:

1žličica soli

1žličica papra/svježe mljeven/

1žličica ljute mljevene paprike/opcionalno /manje više po ukusu

2žličice , mljevene slatke paprike

2žličice senfa/dijon/

2 žličice/ravne/mljevenog kumina

6 češanja češnjaka/protisnuli /

3žlice jogurta/čvrsti/grčki

2žlice soka od limuna

4lista lovora

2žlice maslinovog ulja

Priprema;:

Operite i osušite dijelove piletine koju ste izabrali .U zdjelu pomiješate sve sastojke za marinadu .Stavite piletinu u zdjelu pa dobro marinarite piletinu da se fino obavije marinada oko mesa.Odložite nekih pola sata do sat vremena poklopljena na sobnoj temperaturi ili ostavite pokrivene prozirnom folijom preko noći u frižideru u tom slučaju isto pustite bar sat vremena da odstoji na sobnoj temperaturi prije pečenja.
Piletinu možete peći na roštilju ali zapamtite dosta brzo gori marinada pa je po meni puno bolje staviti u pećnicu na 170-180C /45 min ili dok ne dobije finu boju ,možete je peći na  prvoj /najnižoj vodilici u pećnici/,uz nju možete staviti i krumpir koji će popiti sve divote marinade /naravno prije toga ga ogulite ,,posolite i lagano nauljite maslinovim uljem/

Servirate toplo uz jogurt osuti svježim peršinom.


Comments system

Disqus Shortname