petak, 22. travnja 2016.

Cannelloni od tikvica


Talijanska kuhinja


4 osobe

 Sastojci:

5 velikih tikvica

200g dimljene šunke 

Preljev:

1 žličica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja

1 puna žlica brašna

300ml mlijeka /manje više po  potrebi da dobijete kremasti preljev

50g parmezana

Ostalo:


1žlica maslinovog ulja za protvan

2 žlice mrvica

1 češanj češnjaka

1 žlica nasjeckanog peršina

50g nasjeckane šunke 

1 žlica ribanog parmezana

sol,papar

150g naribanog sira


Priprema:

Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade..Stavite u ključavu slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite.

Ocijedite višak vode iz sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi ,maknite to.U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa peršinom ,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice.
Zamotate svaki komad tikvice u nadjevenu šunku ,posložite ih u lagano nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica.Prelijete sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom
Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 min.,maknite foliju pa nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.

Comments system

Disqus Shortname