ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

Ciparska salata

Predivna ciparska salata koja će vas oduševiti aromama i mirisima mediterana .Divna kombinacija sira sa roštilja/ halloumi, je  sir za roštilj uglavnom kombinacija ovčjeg ili kozjeg mlijeka a najčešće ćete ga ,bar  kod nas, pronaći od kravljeg mlijeka,to je pomalo gumasti sir koji ima malu topljivost odnosno može izdržati velike temperature da se ne otopi ,vrlo je sličan paneer siru/indijski sir/pečene rajčice i ulja od mente i bosiljka.Vjerujte na tanjuru nije ostao niti divni umak koji se iscijedio ,sve se pomazalo kruhom.Doista sve preporuke za ovu salatu.

Sastojci:

Ulje od bosiljka i mente:

10-tak listova svježeg bosiljka

10-tak listova svježe mente

100ml maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

sol,svježe mljeveni papar

Ostalo:

250g halloumi sira

150g mini rajčice

150g lubenice

Priprema:

U posudu stavite bosiljak i mentu ,dodate češnjak/sitno nasjeckan/sol,papar i maslinovo ulje.Izradite sve štapnim mikserom u glatku smjesu ,na taj način ste aromatizirali ulje,odložite do korištenja .Isprobate slanost.

Narežite str na trokute /on obično dolazi u kockama pa to neće biti problem.Operite rajčice i osušite.
Zagrijete grill tavu .Sir i rajčicu premažete uljem od bosiljka i mente .Ispecite sir i rajčicu kratko da uhvate malo boje .
Narežete tanko lubenicu na trokute ,posložite je na tanjur za serviranje .Na lubenicu stavite prepečeni sir ,okolo posložite rajčicu.Prelite sve ostatkom ulja od metvice i bosiljka ,te prospite sa par narezanih listova mente .
Servirate sobne temperature.




Comments system

Disqus Shortname