srijeda, 22. studenoga 2017.

Pečena piletina sa grahom i ružmarinom

Vrlo aromatična piletina pečena u pećnici sa grahom i ružmarinom, bogatstvo okusa mediterana.Uživajte u ovom pravom zimskom mediteranskom jelu uz koji možete servirati rižu ili tjesteninu, ja je uvijek serviram uz preprženi kruh i zelenu salatu.

Sastojci:

1,250g dijelova piletine po ukusu/kod mene krila i bataci/

2 žlice maslinovog ulja

sol,papar

3 fileta slanog inćuna

500ml pasirane rajčice

2 grančice ružmarina

4 češanja češnjaka

125 ml vode

1 šaka zelenih maslina/prepolovljene/

400g kuhanog graha/canellini/

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180C.
Piletinu  operite i osušite, maknete sve baš masne dijelove, pa je premažete maslinovim uljem te posolite i poparite.U dublji lonac/dublju tavu/zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite piletinu sa obje strane strane, pazite uvijek ide onaj dio sa kožom prema dolje.Kad piletina dobije lijepu zlatnu boju izvadite je na keramički pekač u koje će te sve kasnije peći.

Sitno nasjeckate češnjak, skinite listiće ružmarina sa jedne grančice sitno ih nasjeckajte.Iz lonca ako je potrebno, možete ocijediti višak masnoće ako mislite da nije puno ostavite, dodate inćune, češnjak i ružmarin miješate razbijajući inćune u pastu, to brzo ide.Dodati ocijeđeni grah, pasatu, masline i vodu.Pustite da sve prokuha, pa isprobate slanost i začinjenost, posolite i poaprite po ukusu, budite oprezni jer su inćuni i masline slani.
Prebacite piletinu u umak, kratko neka se zagrije a potom sve vratiti u pekač, staviti grančice ružmarina, pokriti poklopcem ili folijom.Peci u pokriveno u zagrijanoj pećnici 20min.maknuti pokrivač pa nastaviti sve peći još 20min.

Gotovu piletinu servirati sa prilogom po želji.

Comments system

Disqus Shortname