subota, 29. rujna 2018.

Oktoberfest varivo



Konačnooo, obožavam Oktoberfest, šušur i ludnicu u Muchenu , nažalost ne može se svake godine biti nazočan ali barem možemo kuhati fina bavarska jela.Ovo je odlično varivo sa dimljenim kobasicama, kupusom  sa malo octa koje će vas zagrijati okusima i toplinom.

Sastojci:

4 fine dimljene kobasice

250ml lager piva

750ml pilećeg temeljca

1 glavica kupusa/manja-srednja/

sol,papar

1/2žličice kima u zrnu

1/2žličice mljevenog kima

1 list lovora

1žlica ulja

1 luk

3 češanja češnjaka

1žličica sitno nasjekcanog peršina

2 veća krumpira

1žlica jabučnog octa

Priprema:

U lonac zagrijete ulje pa dodate narezane kobasice.Pržite da se kobasice lagano preprže i puste malo masnoće pa dodate narezani luk.Pirjate dok se luk ne zazlati i omekša.

Kupus narežete na četvrtine pa izvadite srčiku, narežete na trake.Dodati u lonac sa kobasama, nastaviti sve pirjati par minuta miješajući da se kupus preprži i omekša.Posolite, po paprite , dodate kim, nastavite miješati da se sve poveže. i zamiriše.Na sitno narezati češnjak pa ga dodati u kupus, promiješati kratko, politi sve sa pivom.
Pustiti da sve prokuha, sastrugati drvenom žlicom po dnu lonca da se sve ako se što zapeklo umiješa u umak, to će dati na aromi ovom bogatom varivu.Dodati oguljeni i na kocke narezani krumpir, politi sve sa temeljcem, pustiti da se kuha nekih pola sata ili više u ovisnosti o veličini krumpira.

Kad je gotovo dodate žlicu octa i sitno nasjeckani peršin, kratko kuhati.Servirati uz pivo, pivska peciva.

Comments system

Disqus Shortname