subota, 24. ožujka 2018.

Slane Uskrsne ribice

Mala igre sa tijesto i evo ga divna i moram naglasiti jednostavna slana peciva nadjeva sirom ukrasiti će svaki Uskrsni stol i oduševiti vas okusom.Eh, da znam. obećala sam i slatka peciva i ona uskoro stižu a do tada uživajte  u ovim slatkim ribicama.

Sastojci:

oko 550g brašna

1 instant kvasac

2 jaja

300ml mlijeka/toplo

170ml ulja

2žličice /ravne/soli

1,5žličice šećera

Nadjev:


200g sira/svježi ili feta sir/

po potrebi soli

Premaz:

1 žumanjka

sezam

1/2 žličice maslinovog ulja

Priprema :

U zdjelu za miješanje staviti toplo mlijeko, ulje, kvasac jaja, šećer i sol pomiješati, Postepeno dodati brašno, zamijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi.
Staviti u zdjelu pokriti prozirnom folijom , ostaviti da se na toplom diže nekih 1h.
Nadošlo tijesto staviti na lagano pobrašnjeni radni stol/možete tijesto podijeliti u dva dijela ako vam je zgodnije/Svaki dio razvaljati na 0,5cm debljine.Narezati na kocke.Na jedan kut kocke staviti sir.
Preklopiti drugim kutom da tijesto bude u trokut, lagano prstima pritisnite krajeve.Razrežete vrh po pola.Zamotati vrhove trokuta jedan oko drugog.Staviti na lim na pečenje na koji smo stavili papir za pečenje, ponavljati postupak dok sve ne dovršimo.

Prepoloviti odkoštenu crnu maslinu na pola, utisnuti umjesto oka ribici.Ostaviti ribice na toplom mjestu da se još malo dižu.Premazati ih razmucenim žumanjkom u koji smo dodali malo maslinovog ulja, posuti po sredini sa malo sezama.Zagrijati pećnicu na 180C/peći nekih 25 min ili dok ribice ne porumene i dobiju finu boju.
Servirati hladno ili toplo.

Comments system

Disqus Shortname