petak, 7. srpnja 2017.

Kadayıf Böreği

O kadifu sam već pisala na svojim stranicama, iako je možda više poznat u slatkim jelima, baklavama uvijek bogato zalivene agdom ipak iznenaditi će te se kad vam kažem da je jako fin i u slanim jelima, burecima isl.

Sastojci:

8 listova za pite

4 šake kadaifa

Nadjev:

200g svježeg sira/feta ili lagano posoljeni svježi sir

Premaz i preljev:

250ml mlijeka

100ml ulja

2 jaja

1/3 žličice soli

Ostalo:

200ml vode

Priprema:

Pripremite nadjev tako da izmrvite feta sir ili svježi sir posolite po ukusu.Odložite,Pripremite premaz /preljev tako da pomiješate metlicom cijelu smjesu.Odložite.
Uzimajte dva po dva lista za pite/yufke.Svaku premažete premazom.razmažete po njima sir.U donjem dijelu pravilno rasporedite jednu šaku kadifa.
Nauljite lagano keramički pekač/28cm otprilike.Zagrijete pećnicu na 180C, pripremite najnižu vodilicu u pećnici.

Nastavimo sa korama.Zarolamo pitu u veliki tuljak /čvrsto koliko ide.Prerežemo po pola pa svaku polovicu na četiri dijela da bi dobili osam malih tuljaka.
Posložimo ih u pekač da gledaju put gore.Ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve sastojke.Prelijete ostatak preljeva preko bureka, pazite da ako možete zalijete u svaku rupicu sa kadaifom.

Pečete burek nekih posla sata ili dok ne dobije finu boju.Gotovi burek izvadite pa prelijete sa vodom.Ostavite stajati dvasetak minuta.
Izvadite ga na tanjur za serviranje, premažete jogurtom i pospete peršinom.



Servirate toplo uz jogurt, masline  i mezice po svom ukusu.

Comments system

Disqus Shortname