četvrtak, 29. listopada 2020.

Bao peciva punjena hrskavom piletinom





Predivno korejsko jelo, vrlo mekani pareni kruščići nadjeveni slatko-ljutom hrskavom piletinom, salatom i lukom. Recept traži malo strpljenja i vremena ali vjerujte mi vrijedi svake sekndu vašeg vremena.

Bao peciva:

450g glatkog brašna
1/2 žličice soli
2žlice šećera
1 instant kvasac
210mkl mlake vode
2 žlice mlijeka
2 žlice maslaca

Marinada za piletinu:

400gpilećih fileta
1/2žličice soli i  bijelog papara
150ml jogurta
1/4 žličice suhog češnjaka

Smjesa za pohanje:

200g brašna
1žlčica soli i papra
1/2žličice suhog češnjaka
1žličica timijana
1 žličica slatke paprike
po ukusu ljute mljevene paprike

Preljev:

2žlice gochujang paste/slatko-ljuti čili umak
1žlice meda
4žlice soja imaka
2 žlice smeđi šećer
2 češnjačešnjaka
2žličice mljevenog đumbira
1žlica sezamovog ulja

Ostalo:

listovi rikuke
narezani crvi luk
po želji krastavca
sezam sjemenke
ulje za prženje 

Priprema:
Zamijesiti tijesto:
U zdjelu staviti šećer, kvasac, sol.Otopiti maslac sa mlijekom , staviti u vodu .Staviti sve u brašno.Zamijesiti glatko tijesto.Prebaciti u zdjelu, prekriti prozirnom folijom, ostaviti stajati 1h/ja stavim toplu vodu u lončić tijesto stavim na njega /.
Za to vrijeme marinirati piletinu:sve sastjke za marinadu izmiješati, dodati na kocke narezanu piletinu, promiješati , pokriti, ostaviti stajati u frižideru 1h.
Nakon toga napraviti preljev za piletinu:u lončić staviti sve sastojke , zagrijati na laganoj vatri da se šećer otipi i svi sastojci spoje i zgusnu.Odložiti  sa strane.
Nadošlo tijesto izručiti na radnu plohu.Podijeliti na 12 djelova možete i na 20 ako želite manja peciva.
Svaki dio razvaljati u krug oko10cm veličine.Svaki krug premažite sa malo ulja/ja sam koristila maslinovo a vi po želji/.Po sredini stavite štapić/može i ražnjić/presavinite, izvadite štapić.
Pripremite papir za pečenje na njega slažite gotova peciva.


Posložite peciva na papir , ponavlajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Pokrijete peciva čistom krpom, ostavite stajati pola sata.Nakon pola sata nožicama izrežite papair oko svakog peciva pa posložite u stimer.Ja imam od bambusa stimer na dva kata, vi možete i u metalni koji često dođe sa raznim kompletima posuđa.
Peciva parite 20min, probati rstima , gotova su kad imaju strukturu peciva, nemojte zaboriti oni neće dobiti gotovo nikakvu boju , ostati že svijetli.



Dok se peciva pare , prepržite piletinu.Pomiješati smjesu za pohanje.Uzimati komadiće piletine iz marinade, umakati u smjesu za paniranje, pazite da dijelove piletine odvajate na komadiće.






Zagrijete ulje u voku, pržite piletinu par minuta da dobije lijepu boju.Zagrijete pećnicu na 100C , komadiće pržene piletine stavite na lim za pečenje na koji ste stavili papair za pečenje pa držite u pećnici dok ne preržite svu piletinu.


Nakon što ste prepržili svu pilenu stavite preljev, dobro izmiješate.Nadjenite peciva tako da ih odvojite na spoju/neće biti problem/stavite list salate/ja sam koristila rikulu, krasavac i tanko nasjekcna luk vi izaberite što volite/Složite na tanjur,servirati.



























 

Comments system

Disqus Shortname