četvrtak, 26. srpnja 2018.

Mini focaicce sa tikvicama iz tave

Fine jednostavne mini focačice iz tave, elastične i mekane, savršeno ljetno jelo za bilo kakav prilog, sendvič dodatak nekoj finoj salati i sl.Eh, da, sličica bi bila i ljepša da se nije navalilo momentalno na njih.Uživajte u ljetu, ljetnim plodovima i laganoj kuhinji.Družite se uživajte i ne mojte dugo stajati kraj štednjaka nije to ljetna fora.

Sastojci:

Tijesto:

200g brašna

100 ml vode/mlaka

1/2žličice soli

prstohvat šećera

1/2 kesice kvasca/instant

Ostalo:

1 srednja tikvica/oko 150g

malo soli

2žlice sirnog namaza

Par žlica maslinovog ulja

Priprema:
U zdjelu stavite vodu, stavite šećer i kvasac, promiješati rukom, dodati brašno i sol, nastaviti miješati da se tijesto poveže po potrebi dodati malo brašno, tijesto treba biti mekano i lagano ljepljivo.Ostavite pokriveno stajati pola sata.


Nakon posla sata dodati ribanu tikvicu pomiješanu sa malo soli i sirni namaz, povezati zajedno.Izrežete na kocke papir za pečenje /4 komada/ namažete ga maslinovim uljem, namažete dlanove maslinovim uljem, uzmite komad tijesta, raširite ga na papir za pečenje  masnim rukama, tijesto bi trebalo biti mekano i podatno.

Zagrijete tavu sa malo maslinovog ulja pa na nju stavite peći foccaice prvo na stranu papiru negdje minutu onda okrenete ,maknete papir,drugu stranu pa nastavite peći okrećući ih da dobiju finu boju/dvije-tri minute i one će biti gotove naravno ako niste napravili predebele/.

Ponavljate postupak dok sve ne potrošite.Ostavite ohladiti.Možete ih prije serviranja premazati sa malo maslaca.
Fino je kad napravite sendvič od ovih kruhića.

Comments system

Disqus Shortname