petak, 2. ožujka 2018.

Peciva u košuljici od sira

Kad je vani hladno najljepše ugrije miris  tek pečenih peciva a onda i njihov okus. još kad su obučena u hrskavu košuljicu od sira ne treba vam ništa nego mirni kutak.

Sastojci:

250ml vode

200ml mlijeka

170ml ulja

1 jaje+1 bjelanjak

oko 650g glatkog brašna

1 kesica +1žličica kvasca

2ravne žlice šećera u prahu

1žličica soli

70 g tanko narezanog sira

Priprema:

U zdjelu stavite mlaku vodu i mlijeko, dodate ulje, šećer u prahu , jaje i bjelanjka, promiješate.U drugu zdjelu stavite brašno, sol i kvasac , dodate mokre sastojke, zamijesite glatko tijesto/po potrebi dodate još brašna/tijesto treba biti glatko i ne smije se lijepiti.Dodatno izradite tijesto na radnoj plohi miješajući rukama.Vratite ga u lagano nauljenu posudu, pokrite prozirnom folijom, ostavite stajati nekih 45 min na toplom mjestu da udvostruči volumen.
Nadošlo tijesto stavite na radni stol , podijelite na 12 dijelova/naravno možete na više ili manje to je do vas/, od svakog djela napravite kuglicu.Stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje, kuglice prekrite čistom krpom, ostavite stajati 20min na toplom mjestu.
Premažete kuglice žumanjkom, na svaku stavite komad sira.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/20 min, peciva su gotova kad se počnu micati po limu.Pustite da se ohladeno uspijete/servirati uz neko fino varivo, mezu i sl.

Comments system

Disqus Shortname