srijeda, 19. travnja 2017.

Hrskava sirna peciva

Ja ne radim ili u vrlo rijetkim slučajevima kruh, mi bas ne jedemo puno kruha ali volimo razna peciva i zato vrijeme praznika i blagdana a i za moje drage goste cesto napravim razna peciva uz svečani ručak.Osim toga kad radim nekakva fina variva koja su ujedno i glavno jelo fino mi pašu raznolika peciva a još kad su hrskava i sa sirom milina.Isprobajte ovaj jednostavan a prefin recept .Cure na kavi su rekle da je odličan.


Sastojci:

200ml mlakog mlijeka

100g jogurta

oko500g brašna

1,5žličica šećera

2 žličice soli/ravne ili po želji

1žlica kvasca

1 bjelanjak

Nadjev:

200g riccotte/skute

1žličica nasjeckanog peršina/opcionalno

1/2žličice majčine dušice

malo soli

4-5 žlica maslinovog ulja

Ostalo:

1žumanjak

Priprema:

U zdjelicu stavite malo toplije mlijeko/gotovo do ključanja pa dodate jogurt izniješajte da temperatura bude umjerena, dodate šećer i kvasac izmiješate dobro.Odložite par minuta pa dodate bjelanjak.
U zdjelu postepeno dodajete brašno, miješajte koliko popije brašna, dodate sol.Izmiješate sve u glatko tijesto.Ostavite da odstoji pola sata na toplom mjestu ili koliko je potrebno da dobijete dvostruki volumen.
Tijesto podijelite na dva dijela.Tanko razvaljate svaki dio.Riccottu razmrvite sa vilicom na sitno,posolite je i poparite pa dodate sitno nasjecani peršin .Na razvaljano tijesto dobro premažete maslinovim uljem da ne bude praznih dijelova tijesto najzgodnije će vam biti kistom ili rukom.Pospete riccottom i timijanom.
Zarolate usko pa kidate manje ili veće komade.Svaki dio/ovisno o veličini/narežite na tri ili četiri dijela.Stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje , premažete žumanjkom.
Pecite  u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju zlatnu boju.


Comments system

Disqus Shortname