četvrtak, 27. listopada 2016.

Odrezak alla Marmont

Moja nona je bila fina dama nikad iz kuće nije izlazila bez šešira i ruža na usnama ,na ovaj je način ona cesto znala napraviti ribu.Mene dosta podsjeća /s odmakom naravno /na francuske klasike  bilo kako bilo kod nas je to već obiteljski recept a vi uživajte u finoj ribici .


Sastojci:

500g ribljeg fileta /bijela riba/

2 žlica maslaca

2žlice maslinovog ulja

1žličica timijana

3-4žlice brašna

1limuna/ 1žlica limuna +narezana ostatak za serviranje

3 žlice prošeka/slatko vino

sol,papar

1žlica kapara iz soli/opcionalno

1žličica nasjeckanog peršina

Priprema:


U zdjelu stavite maslac i maslinovo ulje pa zagrijavate dok se ne otopi,odložite sa strane da se malo ohladi pa u zdjelu dodate prošeka i sok od limuna izradite metlicom da dobijete emulziju.
Ribu operite i osušite .Posolite je i poparite .U zdjelu sa strane stavite brašno .Umočite ribu prvo u mješavinu ulja i maslaca a potom u brašno .Poslažete filete na lim za pečenje na koji ste prije toga stavili papir .Prelije ostatkom ulja .
Pecite filete nekih 30min/vidjeti će te kad dobije finu boju/ na 180C 
Servirate sa prilogom po želji .

Comments system

Disqus Shortname