petak, 8. travnja 2016.

"Leningrad" pufice

4 osobe


Sastojci:

500g lisnatog tijesta

Kuhano tijesto:

150ml vode

50g maslaca

1žličica šećera

prstohvat soli

3 jaja/M

125 g brašna


Krema:

1l mlijeka

2 žutanjka

2 pudinga od vanilije 

2 vanilij šećera

2 žlice gustina 

5 žlica šećera 

200g maslaca 

Priprema:

Raširite lisnato tijesto pa ga narežite /originalni recept 12x12 cm/ na kocke.
Skuhajte tijesto /to je kao za princes krafne/.U lonac stavite vodu ,šećer,sol i maslac .Kad uzavre i maslac se otopi dodajte cijelu kolicinu brašna.Mijesajte dok se ne napravi tijesto u grudvu.Kratko jos mijesajte u loncu da se tijesto dodatno posusi.
Prebacite u drugu posudu za mijesanje dodajte jedno po jedno jaja dugo mijesajuci da se masa poveže i postane sjajane i glatka.

Na sredinu svakog kocke od lisnatog stavite stavite veliku žlicu smjese od kuhanog tijesta .Prebacite lsinato tako da ostane razmak .Stavite peci cu zagrijanu pecnicu 200C/35-40 min.
Izvadite i ohladite.

Napravite kremu:
Stavite polovinu mlijeka na vatru sa obje vrste šećera.U drugu polovicu umijesajte puding i gustin i zutanjke.Mijesjte da se razbiju grudvice .Ulijte sve u zagrijano mlijeko mijesajuci dok se ne zgusne.Maknite sa vatre poklopite prozirnom folijom,mozete prije posuti sa malo secera u prahu .Pustite da se ohladi.
Razraditi kratko maslac pa dodavati zlicu po zlicu maslaca do krema ne postane glatka.

Ohladene pufice nadjeniti kremom tako da u jednom dijelu napravimo rupicu i onda utisnemo kremu slastičarskom vrečicom.Ohladite sve skupa .

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname