srijeda, 19. rujna 2018.

Posebno rolana rolada

Jedna vrlo neobična rolada i okusima i načinom rolanja, bila je divna sladilica za našu godišnjicu braka, hmm srebrni pir iliti 25 godinica braka nije mala stvar zato za taj dan jedna mala sladilica a za vikend fešta i divna torta uz malo opušteniju atmosferu.Pitate se od čega je torta, e torta je od višanja i kave, tako divna i neobična.Ma da ne duljim u receptu je i jedna caka za tijesto kako da bude fino, elastično i ne pukne.

Sastojci:

Biskvit:

4 jaja/L

4 žlice šećera/ravne/

3 pune žlice glatkog brašna

prstohvat soli

1 šećer vanilija

1žličica praška za pecivo

1 šećer vanilija

1žlica kakaa

Krema:

1žlica instant kave

3-4 žlice šećera

1 vanilija šećer

500ml vrhnja za šlag

1 vanilija šećer

700ml mlijeka

2 vanilija pudinga

Višnje:


200g višnja

1 vanilija šećer

1žlica gustina

5-6žlica vode

Priprema:

Skuhate višnje zajedno s vodom, gustinom i šećerom da se dobro zgusne.Maknete sa strane i pustite skroz ohladiti.
Biskvit:
 Razdvojite bjelanjke i žumanjke.U zdjelu sa žumancima stavite šećer i šećer vaniliju,a u zdjelu sa bjelancima stavite malo soli.Izradite dobro žumanjke sa šećer da skroz pobijeli pa dodate ostale suhe sastojke koje ste prije toga zajedno pomiješali.Bjelanjke sa solju izradite u čvrstu smjesu.U izrađene žutanjak dodate čvrsti bjelanjak/Žlicom/ nemojte više tuči sa mikserom treba nam ta pjenastost bjelanjaka.Umiješate polako obje smjese zajedno lagano miješajući da ne istisnete zrak iz tučenih bjelanjak.
Stavite na lim za pečenje  papir za pečenje, Rasporedite smjesu za biskvit.Poravnate.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/8-10min.
Kad je biskvit pečen, na vrh stavite drugi papir za pečenje, okrenete biskvit, nemojte skidati onaj papir na koji se pekao, nego sve dobro zamotate u čistu krpu, poanta je da se biskvit dok se hladi lagano zapari tako će postati žilaviji i neće pucati kod savijanja.
Krema:
Skuhate kremu tako da zagrijete mlijeko/jedan dio mlijeka prije toga izdvojite i pomiješate sa prahom za puding/U lonac stavite mlijeko sa obje vrste šećera i kavom/ako želite slađu kremu nemojte odmah stavljati dodatan šećer kad sve miješate sa vrhnjem za šlag lako kasnije zašećerite šećerom u prahu/Kad mlijeko zakipi dodate puding miješate lagano metlicom dok se sve skuha i zagusti.Maknete sa vatre pokrijete prozirnom folijom i ostavite stajati da se ohladi.U ohlađeno stavite tučeno slatko vrhnje.
Raširite biskvit, na 1/3 biskvita sa uže strane,  stavite pola kreme u sredini izdubite kremu žlicom /mali utor napravite/ stavite višnje.Prebaciti drugu trećinu biskvita preko kreme i višanja, pa opet staviti polovicu kreme što je ostala , stavit kroz sredinu višnju, prebaciti ostatak biskvita.Sve premazati ostatkom kreme.


Premazati sve ostatkom kreme.Ukrasiti po želji.Ja sam koristila vafel štapiće i maline te listiće mente.

Ostaviti da se ohladi rezati na šnite.

Broj komentara: 12:

  1. Prvo, čestitam tebi i mužu na četvrt stoljeća braka. Više tebi, nego njemu, jer kako god gledaš, nama je teže.:)) Drugo, vidim naslov, na brzaka, i pomalo protrnem: pa zar i ti roladu! Kad onda vidim da je to fina, slatka. Odahnem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti do neba mila, slažem se potpuno žene uvijek tu više potegnu ali što se može, sve za ljubav :-) joj nisam valjda ponovila recept ako jesam izvini nisma i nikad ne bih namjerno neke stvari radila kao i ostale cure sa blogova i sa coolke pogotovo, puno te puno pozdravljam hvala ti na divnim slovcima :-)

      Izbriši
  2. Odličan recept, nisam ni u snu mogla zamisliti da bi mi ta kombinacija okusa bila fina,vrati se na coolinariku svima nedostaješ, pozdrav Mare

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno mila, drago mi je da si isprobala,puno te pozdravljam :-)

      Izbriši
  3. Draga imas li opciju za stampu,mozda ja ne vidim dobro,a rado bih stampala recept da ga ukoricim Puno hvala ...Ako nema pomucicu se i nekako snaci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš ikonu printanja ispod recepta, točno ispod datuma, zelene boje, odma prebaci na pdf i može se printati , pozdrav draga .-)

      Izbriši
  4. Na zalost ja ne vidim tu opciju,nemam ni PDF niti PRINT,evo trazim zaista ali nema.Jucer sam imala isti problem na drugom bloggu,pa je zena ponovo stavila opciju,kaze vec je imala,ali joj nije jasno kako je nestalo.
    Ma ne zelim stvarno da te gnjavim ali mozda san bas corava,slomih se trazeci hahahaha Imam samo Mail,Blog, FB Pinterest Twiter i Gplus ikonicu ispod recepta i nista vise sorry :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene se vidi , a joj, znaš što još možeš isprobati, tako da ponovo klikneš na recept i ne otvaraš opciju komentari,to bi se moralo vidjeti odmah iznat oznake domaća jela, uf hoćeš da ti pošaljem na meili recept ili da ga kopiram na instagram, samo vići kako mogu pomoći, pozdrav .-)

      Izbriši
  5. Ne ne probacu ponovo ,a ako ne uspijem prebacicu na mail :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Moracu iskopirati pa na WORLD OFF. Nisam uspjela preko mail a vraca me na blogg :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Uspjela sam,bila si mi davno medju preferiti,vjerovatno je ta neka pocetna opcija ostala u memoriji komp.Isla sam ponovo na pretragu preko Chroma i kada sam otvorila vidjela sam opcije :) Problem rijesen PUSA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde bravo baš sam sretna da se riješilo, puo te pozdravljam:-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname