ponedjeljak, 8. travnja 2019.

Afrički curry sa naan kruhom


..."Iliti" kako dobiti fino izbalansirano jelo prepuno aroma sa jednostavnim namirnicama.Flatbred iliti naan imam već odavno na coolki ali napisati cu vam i ovdje recept, //da ne tražite,// pa ga možete napravit usput jer je jednostvno i ne zahtjeve neke predpripreme.Tijesto za naan trebalo bi samo desetak minuta ostajati na sobnoj temperaturi pokriveno dubljim tanjurom da odmori ali i bez toga je, ako vam se žuri,  dobro možda malo žilavije. 


Sastojci:

Curry:/4 osobe


500g mljevene junetine

1 srednji luk

2 češanja češnjaka

4 srednja krumpira/manje više po ukusu ali nemojte pretjerati/

1žlica nasjeckanog peršina

200ml pasirane rajčice

1žličica šećera

150g graška

sol papar

1,5 žlica curry praha

1žličica naribanog đumbira

1/2žličice ljute mljevene paprike

1/2ličice slatke mljevene paprike

1/2žličice mljevenog bijelog papra

250ml-400 ml temeljca/goveđi/malo više po potrebi

2žlice ulja

Naan:

300g brašna

2žlice ulja

2ravne žličice šećera

2/3 žličice pecivnog praška

120 g jogurta

maslac za premazati

Priprema:

prvo napravite naan:


U zdjelu za miješanje pomiješate sve suhe sastojke, u sredinu dodate jogurt i ulje koji ste prije toga promiješa, lagano povezuje tijesto vilicom miješajući, po potrebi možete dodati još malo jogurta ako se tijesto dobro ne povezuje.Tijesto stavite na radni stol pa ga pet minuta dobro izradite rukama.Poklopite ga čistim tanjurom ili prozirnom folijom, pustite da odstoji dok ne napravite varivo Kad odstoji samo napravite
 kuglica , razvaljate ih duguljasto, pecite na grill tavi sa svake strane par minuta da uhvate boju, dok su tople lagano premazati sa maslacem.


Varivo:

U lonac debljeg dna stavite zagrijati ulje.Stavite na sitno nasjeckani luk, češnjak, naribani đumbir, dodati curry mješavinu, malo soli, papra, ljutu i slatku i papriku mljevenu, pa sve pržite na srednjoj vatri miješajući da ne zagori.Dodati rajčice i šećer, pustite sve da kuha par minuta.
Krumpir oprat, oguliti i narezati na kockice.U lonac staviti mljevenu junetinu, narezani krumpir, dodati bijeli papar, miješati da sve se malo izdinsta i pomiješa sa rajčicom. 

Dodati  temeljca da pokrije meso, dok se sve bude kuhalo možda će vam trebali i malo više temeljca jer krumpir tokom kuhanja ispusti škrob pa se sve dodatno zgusne.
Kuhati nekih -
15-20 minuta ili dok krumpir ne bude gotov pred kraj kuhanja dodati grašak  i sitno najsekani peršin.




Servirati uz naan.
Uživajte!!






2 komentara:

  1. Nešto se pomiješalo u tekstu gdje se objašnjava priprema naana. Pogledaj molim te.
    Sada sam htjela napraviti po tvom receptu, ali mi nije baš jasno:(









    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj, evo krivo sam sinoć vidjela , da ispalo je da ih treba lagano premazati maslacem dok su tople.:-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname