utorak, 9. travnja 2019.

Policijske kocke


Evo, kad sam već izazvana da neznam napraviti čokoladni kolač pa evo i kod mene jedan takav čokoladno čokolasti sa čokoladnim preljevom ako pak ne volte ovakve kolače bježite od ovog recepta hehehe.Recept je prerađen iz moje bilježnice u koji sam svojevremeno pisala recepte sa coolinarike kako ga nisam printala ne znam čiji je ako tko zna neka javi.

Sastojci/lim 20x35 cm


Biskvit:

3 jaja

150 g brašna

150g šećera

2 žličica gorko kakao

malo soli

100ml mlijeka

1/2žličice ruma ili korica naranče

Krema:

100g preprženi samljenih lješnjaka

600ml mlijeka

100g čokolade za kuhanje

100g šećera

1 vanilija šećer

125g maslaca

Sjajni čokoladni preljev:

100g čokolade

1žličica kakaa

1šećer vanilija

200ml vrhnja za šlag

1 instant želatine

Dekoracija po ukusu

Priprema:

Biskvit:
U zdjelu stavite jaja /cijela/ dodati obje vrste šećera izraditi mi8kserom dok jaja ne zabijele i napušu.U drugu zdjelu staviti brašno, malo soli, pecivni prašak i kakao, izmiješati pa postepeno dodati u smjesu od jaja, lagano miješajući.

Zagrijati pećnici na 180C .Kalup zamastiti i posuti brašnom ili na dno staviti papir za pečenje.Peći biskvit nekih 20-tak minuta , isprobati čačkalicom.Izvaditi biskvit pustiti da se lagano ohladi.

Za to vrijeme napraviti kremu:

U lončić pomiješati sve sastojke za kremu zajedno sa maslacem, zagrijati da se čokolada otopi i sve spoji.Maknuti sa strane.
Lagano ohlađeni biskvit prerezati na pola.Gornji dio staviti na dno okrenut tako da gornja strana bude put dolje, preliti sa pola kreme/ne treba biti hladna i bolje da je toplija/staviti drugi biskvit pa preliti ostatkom kreme.Pustite da se sve dobro ohladi na sobnoj temepratuti a potom stavite u frižider.
Na ohlađeno staviti topli preljev:
Vrhnje,šećer vaniliju, kakao i čokoladu stavite u lončić zagrijavate na laganoj vatri dok sve ne poveže i čokolada otopi.Želatinu potopite prvo u hladnu vodu da na bubri a onda dodati u topli preljev miješati da se otopi.Preliti po kolaču.Ostaviti da se stisne i ohladi do kraja.


rezati na kocke, ukrasiti sa tučenim vrhnjem.

















4 komentara:

Comments system

Disqus Shortname