Predivne frite /krafne sa Sardinije .Recept sa mojih stranica na coolinarici napisan lani pa evo malo da se podsjetimo i da recepte prebacim ovdje.
Sastojci:
500g brašna/glatko
150ml mlijeka
20g šećera
1kesica kvasca
3 žumanjka
120g svježe riccotte
25g maslaca
sol/prstohvat
korica limuna/opcionalno
ulje za prženje
šećer u prahu
Priprema:
Sat vremena prije izvadite sve sastojke na sobnu temperaturu da budu bar 1h.
U dublju zdjelu stavite šećer .kvasac i mlako mlijeko ,miješate rukom da se sve poveže ostavite kratko stajati .Dodate žumanjca ,riccottu /koju ste razmrvili/prosijano brašno sa solju .Sve izmiješate mikserom da se poveže /ja to tako /a potom sve izručite na radni stol koji ste lagano po brašnili pa nastavite miješati . da se sve poveže u fino tijesto.Poklopite kesom ili prozirnom folijom pa ostavite na toplom mjestu da se diže/ja stavim posudu na malu zdjelicu sa toplom vodom/. neki 30-45 min.
Nadošlo tijesto stavite na radnu plohu NEMOJTE NIŠTA MIJESITI ,samo odvajate komade veličine pedlja .Formirate frite smapajuci dvije po dvije.
Odložite frite dok sve ne dovršite na lagano pobrašnjenu plohu.
Zagrijete ulje u loncu kad se zagrije ,drvenim štapićem/tipa ražnjić ili čačkalica/ako se pojave mjehurići oko štapića ulje je zagrijano/smanjite vatru na pola pa pažljivo stavljate frite ,nemojte pretrpavati najbolje dvije po dvije.Pecite povremeno okrećući na obje strane dok dobiju finu zlatnu boju.
Ocijedite na kuhinjskom papiru.Prospite šećerom u prahu možete i običnim šećerom i naribanom koricom limuna po želji .Uživajte uz čaj.
Baš su divne. Posebno i izgledaju
OdgovoriIzbrišiHvala draga Dubravkaa ,pozz
OdgovoriIzbriši