ponedjeljak, 1. travnja 2019.

Lungić/ribica u kruhu sa omotačem od začinskog bilja



Jedan fini recept za druženje i veselja, fino mariniran lungić u lagano pečen u kruhu .Uz to ću vam napisati jednu divnu salatu od kupusa i šunke .Uživajte!

Sastojci:

oko 600g lungić/ribica

1žlica sitno nasjeckanog ružmarina

1žlica sitno nasjeckane kadulje

1žličica sitno nasjeckanog peršina

1žličića sitno nasjeckanog bosiljka

sol,papar

1žlica senfa/dijon

1 naribani češanj češnjaka

1 manji baget/francuz

maslinovo ulje

Priprema:

Narežite začinsko bilje na sitno, dodate soli i papra te naribani češanj češnjaka, promiješate , odložite.

Izdubite baget tako da dobijete fini utor u koji će te moći staviti lungić.Pokapate ga sa maslinovim uljem.


Lungić lagano posolite, prepržite ga na tavi sa maslinovog ulja, sa svih strana da uhvati finu zlatnu boju.Maknete sa vatre pa pustite da se malo ohladi da ne ispečete prste .
Lugić prvo dobro premažete senfom potom uvaljajte u mješavinu začina.Gotovi lungić stavite u izdubljeni kruh.Zamotate u alu-foliju pa nastavite peći u zagrijanoj pećnici na 180C /160C vrući zrak/ nekih 15 min.
Narežite na fete. Servirati uz umak ili finu salatu./pišem sutra/.

Comments system

Disqus Shortname