Sastojci:
oko 600g lungić/ribica
1žlica sitno nasjeckanog ružmarina
1žlica sitno nasjeckane kadulje
1žličica sitno nasjeckanog peršina
1žličića sitno nasjeckanog bosiljka
sol,papar
1žlica senfa/dijon
1 naribani češanj češnjaka
1 manji baget/francuz
maslinovo ulje
Priprema:
Narežite začinsko bilje na sitno, dodate soli i papra te naribani češanj češnjaka, promiješate , odložite.
Izdubite baget tako da dobijete fini utor u koji će te moći staviti lungić.Pokapate ga sa maslinovim uljem.
Lungić lagano posolite, prepržite ga na tavi sa maslinovog ulja, sa svih strana da uhvati finu zlatnu boju.Maknete sa vatre pa pustite da se malo ohladi da ne ispečete prste .
Lugić prvo dobro premažete senfom potom uvaljajte u mješavinu začina.Gotovi lungić stavite u izdubljeni kruh.Zamotate u alu-foliju pa nastavite peći u zagrijanoj pećnici na 180C /160C vrući zrak/ nekih 15 min.