ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Panna Cotta Tarte

Sastojci:

Tijesto:

300g brašna
200g maslaca/sobne temperature
100g šećera
prstohvat soli

Nadjev:

400ml vrhnja za šlag/mliječno
50g šećera
1 vanilija šećer
4listića želatine/lidl / 1 kesica instant

Preljev od jogurta:

150 g grčkog jogurta
50 g šećera u prahu

Preljev od jagoda:

250g jagoda
50g šećera u prahu

 Priprema:

Tijesto:U zdjelu dodate sve sastojke za tijesto .Zamijesite tijesto u kuglu da se sve poveže.Stavite u prozirnu foliju odložite u frižider na pola sata.Stavite tijesto u kalup za tart /može i okrugli i dugi/stavite foliju pa pospite grahovice da vam se puno ne digne tijesto/tipa leće ili grah/pecite ga na 160C sa vrućim zrakom nekih 30 min ili na bez vrućeg zraka na 180C.Izvadite tart .Pustite da se tart dobro ohladi prije nego stavite panna cottu jer ako stavite dok je vruće tijesto će omekšati i raspasti će se.
Nadjev: U lončić stavite vrhnje šećer ,vanija šećer.Sve zagrijete .Želatinu namočite u hladnu vodu/ ili po upustvu za uporabi/u kad omekša dodate u vrhnje .Sve izmješajte.Odložite.
Prelite umak preko dobro ohlađeno tijesta .Stavite u frižider da se stisne.

Preljev jogurt:Pomiješate jogurt sa šećerom u prahu .Premažete preko stisnute kreme.
Preljev od jagoda:
Ispasirajte jagode sa šećerom .Premažete ili iscrtate po tartu.Možete koristiti i gotovi đem od jagode kojeg samo zagrijete i lagano otopite .Iscrtate šare po želji..

Çeşnili Zeytinyağ/aromatično maslinovo ulje/meza

Turska meza

4 osobe


Sastojci:

100ml maslinovog ulja/fino 
5 sušenih rajčica
10 maslina/5 crnih i 5 zelenih
8 povica oraha/krupno nasjeckani
2češnja češnjaka
1 grančica ružmarina /listići

Pripema:

Suhe rajčice stavite desetak minuta u vruću vodu.Ocijedite ih i na sitno nasjeckajte.
Nasjeckajte masline ,listiće ružmarina i češnjak .
Sve skupa promijesjate sa maslinovim uljemLagano posolite i popaprite.
Ostavite preko noći da odstoji.Servirajte za doručak ili kao mezu uz feta sir ,pidesi kruh,posuto listićima peršina.

BubbleUp-pizza

4 osobe

Sastojci:

500g tijesta za pizzu

Brzi umak od rajčice:


2žlice maslinovog ulja
1 žličica meda
1/2 kesice praška za pecivo
400g sjeckane rajčice/konzerva
sol
1 češanj češnjaka

Ostalo:

1žlica maslinovog ulja
1 žličica majčine dušice ili origana
30 fetica suhe salame po izboru
300g sira/topljivog/cheddar/mozarella
4 žlice rinbanog parmezana
Razvaljate tijesto na pravokutnik neka bude tanko ,,narežite ga na kocke 5x5cm trebalo bi vam ispasti oko 30 kom.U sredinu svake kocke stavite komad salame ,malo sir ,pa pospete majčinom dušicom ili origanom.
Zamotate u lopticu ,odložite da se lagano diže dok ne napravite brzi umak od rajčice.
Neki od mojih prijatelja su ovu pizzu radili sa kečapom i bili su jako zadovoljni ja nekako preferiram sama napraviti ovaj brzi umak od rajčice jer vam doista treba pet minuta.Stavite u lončić maslinovo ulje pa dodate češnjak ,pustite da zamiriše pa dodate med ,rajčicu i pecivni prašak on služi da smanji kiselost rajčice/Pustite da sve krčka pet minuta maknete sa vatre,pa prelite u pripremljen protvan za pizzu 
Protvan je veličine oko 25x30cm.Na umak stavite loptice pazite da se ne dodiruju .Svaku lopticu premažite sa malo umaka ,prospite ih ostatkom naribanog sira i parmezana .
Pecite na 220C na najdoljnoj vodilici pećnice nekih 40 min.dok ne dobije finu boju .
Gotovu pizzu izvadite ,pustite da se malo ohladi pa servirate.
Gotovu pizzu možete dodatno pokapati sa maslinovim uljem i posuti svježim listovima bosiljka.

Comments system

Disqus Shortname