Sastojci:/4 osobe
1,500 g dijelova piletine po ukusu
Marinada:
1žličica soli
1žličica papra/svježe mljeven/
1žličica ljute mljevene paprike/opcionalno /manje više po ukusu
2žličice , mljevene slatke paprike
2žličice senfa/dijon/
2 žličice/ravne/mljevenog kumina
6 češanja češnjaka/protisnuli /
3žlice jogurta/čvrsti/grčki
2žlice soka od limuna
4lista lovora
2žlice maslinovog ulja
Priprema;:
Operite i osušite dijelove piletine koju ste izabrali .U zdjelu pomiješate sve sastojke za marinadu .Stavite piletinu u zdjelu pa dobro marinarite piletinu da se fino obavije marinada oko mesa.Odložite nekih pola sata do sat vremena poklopljena na sobnoj temperaturi ili ostavite pokrivene prozirnom folijom preko noći u frižideru u tom slučaju isto pustite bar sat vremena da odstoji na sobnoj temperaturi prije pečenja.
Piletinu možete peći na roštilju ali zapamtite dosta brzo gori marinada pa je po meni puno bolje staviti u pećnicu na 170-180C /45 min ili dok ne dobije finu boju ,možete je peći na prvoj /najnižoj vodilici u pećnici/,uz nju možete staviti i krumpir koji će popiti sve divote marinade /naravno prije toga ga ogulite ,,posolite i lagano nauljite maslinovim uljem/
Servirate toplo uz jogurt osuti svježim peršinom.