četvrtak, 16. veljače 2017.

Şişte kebab

Fino istanjena piletina nadjevena začinima i maslacem .


Sastojci:/4osobe


1žlica maslaca

450g fileta pilećih prsa

1žličica timijana

1/4žličice ljute mljevene paprike

1žličica sitno nasjekanog peršina

1/2žličice mljevenog kumina

sol,papar

2žlice ribanog parmezana


Priprema:

U zdjelicu stavite sve začine i sir ,izmiješate dobro /papar i sol izostavite/.Istanjite pileća prsa preko prozirne folije batičem za meso .Otopite maslac.Kistom premažete pileća prsa rastopljenim maslacem,vidjeti će maslac odmah zabijeliti pileća prsa zbog njihove temperature i ostaviti tanki sloj .Začinite prsa prvo solju i paprom a potom prospite začinima.
Zarolajte prsa u roladu .Stavite u prozirnu foliju pa stavite na pola sata u frizer/duboko zamrzavanje .Narežite na krugove jednake debljine naaižite na ražnjić pazeći da ubodete na završetak da vam se kasnije ne bi otvarali.
Zagrijete malo maslinovog ulja u tavi pa na njemu prepečete kebab sa obje strane .Zagrijete pećnicu na 200C pa nastavite u pećnici peči još 10 min.
Servirati toplo uz neko slatko-slanu salaticu i umak od jogurta.

Comments system

Disqus Shortname