Sastojci:
4 fine dimljene kobasice
250ml lager piva
750ml pilećeg temeljca
1 glavica kupusa/manja-srednja/
sol,papar
1/2žličice kima u zrnu
1/2žličice mljevenog kima
1 list lovora
1žlica ulja
1 luk
3 češanja češnjaka
1žličica sitno nasjekcanog peršina
2 veća krumpira
1žlica jabučnog octa
Priprema:
U lonac zagrijete ulje pa dodate narezane kobasice.Pržite da se kobasice lagano preprže i puste malo masnoće pa dodate narezani luk.Pirjate dok se luk ne zazlati i omekša.
Kupus narežete na četvrtine pa izvadite srčiku, narežete na trake.Dodati u lonac sa kobasama, nastaviti sve pirjati par minuta miješajući da se kupus preprži i omekša.Posolite, po paprite , dodate kim, nastavite miješati da se sve poveže. i zamiriše.Na sitno narezati češnjak pa ga dodati u kupus, promiješati kratko, politi sve sa pivom.
Pustiti da sve prokuha, sastrugati drvenom žlicom po dnu lonca da se sve ako se što zapeklo umiješa u umak, to će dati na aromi ovom bogatom varivu.Dodati oguljeni i na kocke narezani krumpir, politi sve sa temeljcem, pustiti da se kuha nekih pola sata ili više u ovisnosti o veličini krumpira.
Kad je gotovo dodate žlicu octa i sitno nasjeckani peršin, kratko kuhati.Servirati uz pivo, pivska peciva.